Foto: Gabrielsfotografie

Duurzaam en Gezond aan Tafel inspirerend van start

In de prachtige kapel van Reinier van Arkel in ’s-Hertogenbosch vond op woensdag 10 oktober de start van het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel in Brabant plaats. 14 Brabantse zorginstellingen nemen deel aan dit programma. De start van de beweging naar beter eten, minder verspilling, méér duurzame inkoop en kostenbesparing in de Brabantse zorg.

Stichting Diverzio, de Rabobank, AgriFood Capital en Stichting Godshuizen namen samen het initiatief om het al beproefde programma Duurzaam en Gezond aan Tafel ook naar Brabant te brengen. De ochtend bevatte een mooi sprekersprogramma rondom het thema. Tijdens de middagsessie ging het programma Duurzaam en Gezond aan Tafel écht van start. De deelnemers van o.a. Cello, Reinier van Arkel, SWZ Zorg, Novadic-Kentron, Lunet Zorg, GGZ Oost-Brabant, GGZ Breeburg, GGZ WNB, Van Neynsel, Visio, Het Laar en De Zorgboog maakten nader kennis met elkaar en brachten hun ambities op de diverse onderdelen van het programma in kaart. De komende maanden gaan ze samen aan de slag om deze te realiseren. Martin Houben, directievoorzitter van Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken: “Wij vinden de samenwerking met dit programma erg belangrijk, omdat het past bij ons acceleratorprogramma ‘diagnose, voeding en gezondheid’. Je ziet wel dat het beter kan en dat voeding ook kan bijdragen aan een gezonder leven, en dat we, als we het goed aanpakken, ook de verspilling kunnen reduceren.”

Kijk ook bij

Filmpremières Verkadefabriek 5 t/m 11 december

La Cocina Onder het keukenpersoneel van tourist trap The Grill op Times Square wisselen dromen …