Duurrecord biljarten op 6, 7 en 8 mei

Na drie jaar uitstel is het gelukkig zover: het Vughtse duurrecord biljarten staat weer op het programma. In de Rio Bar gaat uitdager Mario Gevers 44 uur achtereen biljarten tegen 44 verschillende tegenstanders. Zijn eerste opponent is burgemeester Roderick van de Mortel. De opbrengst van alle activiteiten gaat naar de WensAmbulance Brabant. Dj Andy Stuiver zorgt 44 uur lang voor muzikale ondersteuning.

“Ik hou van het spelletje”, zegt Gevers. “En ik wil iets terugdoen voor de maatschappij. Dat klinkt misschien hoogdravend, maar zo bedoel ik het niet. Regelmatig organiseer ik iets waarvan de baten naar een goed doel gaan. Deze keer samen met de commissie, mijn poging om het duurrecord te verbeteren.”

Wensambulance Brabant
Het goede doel is WensAmbulance Brabant. “Regelmatig zie ik bij wedstrijden van PSV dat de WensAmbulance ernstig zieken in de gelegenheid stelt om naar de wedstrijd te kijken. Ze zien hun grote wens in vervulling gaan met behulp van deze organisatie.”

Het entertainment is bij Mario in goede handen. Hij heeft gezorgd voor een volle ‘line-up’. Allereerst is daar dus Andy Stuiver, die zijn eigen duurrecord ‘plaatjes draaien’ gaat vestigen. Wil je graag een bepaald nummer horen? Tegen betaling wordt je wens gehonoreerd. Verder is er genoeg te horen en te zien gedurende de recordpoging. Een lange rij artiesten treedt belangeloos op tijdens de biljartwedstrijden. Van carnavalsvereniging tot regionale ster: aan muzikale bijdragen is absoluut geen gebrek. “Ik heb dat zeer zeker nodig om die 44 uur te volbrengen”, zegt Mario.

Prominenten
Mario Gevers is een gezelligheidsbiljarter. “Het socializen staat bij mij op nummer één. Daarom speel ik vooral tegen vrienden en leden van biljartvereniging Rio Bar. Elke tegenstander kan een bedrag inbrengen voor WensAmbulance. De openingspartij is meteen het aanzien al meer dan waard, als burgemeester Roderick van de Mortel mijn tegenstander is.” Maar ook de partij tegen de regionale topbiljarter Jerry Hermans, verderop tijdens de recordpoging, is ongetwijfeld een lust voor het oog.

Biljartvereniging Rio Bar is een bloeiende vereniging. Nog steeds een van de grootste biljartverenigingen in de regio. Ondanks de coronaperiode zijn er geen leden vertrokken. Bij de laatste editie van het duurrecord was Rio Bar-uitbaatster Sharon Verhoeven de uitdager. “Ik heb nog een appeltje te schillen met haar”, besluit Mario. “Ze maakte 100 caramboles in één uur, toen ze tegen me speelde. Die schande ga ik uitwissen. Al weet ik nog niet hoe!”

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …