Dutch Open 2021 met topspelers en jong talent in Cromvoirt

De toernooidirectie van het Dutch Open heeft weer een aantal spelers bekendgemaakt voor de editie van 16 tot 19 september 2021 op Bernardus Golf. Naast de nummer zeven van de wereld, de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen, komen ook zijn landgenoot en negenvoudig Tour-winnaar Branden Grace en viervoudig Tour-winnaar Matt Wallace naar Nederland. Het grote Duitse talent Matthias Schmid heeft een wildcard gekregen.

De door toernooidirecteur Daan Slooter aangekondigde spelers vormen een mooie mix van internationale topspelers en jong talent. De Zuid-Afrikaan Grace speelde slechts één keer eerder mee in het Dutch Open, in 2009, in zijn debuutjaar op de European Tour. Twee jaar later won hij vier toernooien in één jaar. Nu is Grace goed voor negen overwinningen op de European Tour en één op de Amerikaanse PGA Tour en is hij een van de premier golfers. Hij is de enige speler die ooit een score onder de 63 heeft behaald in een Major, 62 in The Open van 2017.

Thomas Pieters (België), viervoudig winnaar op de Tour, heeft al succes gehad in Nederland. In 2015 won hij op de Kennemer. In de laatste editie, die van 2019, eindigde hij in de top 10. Hij miste nog nooit de cut in het Dutch Open. In 2016 speelde hij mee in de Ryder Cup en behaalde vier punten uit vijf wedstrijden. Dit is het record voor een Rookie in het Europese Team. Bernardus Golf is de plek waar Pieters graag oefent, dus hij is bekend met de baan.

Matthias Schmid wordt gezien als het grootste Europese talent van dit moment. De voormalige nummer 1 van de wereld bij de amateurs won de Silver Medal tijdens The Open Championship. De Medal wordt uitgereikt aan de beste amateur in de eindrangschikking van het Major. Hij wist een startbewijs te verdienen door twee jaar achter elkaar het European Amateur Championship te winnen. Als amateur en neoprof heeft hij de meerderheid van zijn cuts gehaald.

Nederland sterk vertegenwoordigd
Naast Joost Luiten, Darius van Driel, Lars van Meijel, Will Besseling en Daan Huizing zijn Ralph Miller en Rowin Caron aan de startlijst toegevoegd. Miller won een kwalificatietoernooi van de PGA Holland en Rowin Caron is een carrière aan het bouwen via de PGA Tour Latinoamérica, waar Caron via de Korn Ferry Tour naar de PGA Tour wil klimmen. Johannes Veerman (USA) heeft een Nederlands en Amerikaans paspoort en is dus ook een beetje van ‘ons’. Deze zomer kende hij een heel goede periode met twee top 10’s en een gehaalde cut in The Open in drie weken achter elkaar. Onlangs won hij al de Czech Masters.

Kijk ook bij

Hulp bij digitaal boeken lezen of luisteren

Met een abonnement van Bibliotheek Vught heb je duizenden titels van luisterboeken en e-books ter …