Duo-expositie Jenny Boot en Bob Lejeune

Van Loon Galleries is weer zonder afspraak te bezoeken en verwelkomt u graag! De huidige duo-expositie met de majestueuze foto’s van Jenny Boot en de gedetailleerde sculpturen van Bob Lejeune is tot en met zondag 13 juni te bewonderen in de galerie aan de Heuvel in het centrum van Vught.

Jenny Boot (1969)
Jenny Boot studeerde in 2012 af in Amsterdam als modefotograaf. In 2015 werd Jenny ontdekt en werd haar werk op alle toonaangevende kunstbeurzen ter wereld getoond. Haar werken hangen nu dan ook in verschillende prestigieuze collecties. Het werk van Jenny Boot laat zich het best omschrijven als dat van een moderne kunstenaar met ‘roots’ in de 17e eeuw. Prachtige jonge vrouwen in het licht van Rembrandt. Boot beheerst het claire obscure lichtgebruik als geen ander. Haar majestueuze portretten en dinerscenes worden wereldwijd gewaardeerd.

Bob Lejeune (1958)
Bob Lejeune maakt voornamelijk keramische beelden waarin dierfiguren veelvoudig terugkeren. De dier- en mensfiguren zijn sterk verhalend en hebben een bijna surrealistische uitstraling. De kunstenaar noemt zichzelf weliswaar geen verhalenverteller, maar zijn objecten vertellen wel degelijk een verhaal voor wie het wil horen. De monochrome glazuurlagen geven het object meer eenheid, meer visuele stevigheid. De beschouwer dient nu harder te werken om de verschillende lagen en de betekenis van het beeld te ontsluieren en te ontrafelen.

Programma
De duo-expositie van Jenny Boot en Bob Lejeune vindt plaats tot en met zondag 13 juni bij Van Loon Galleries aan de Heuvel 4 in het centrum van Vught. De expositie is gratis en voor iedereen toegankelijk. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur of op afspraak. Telefoon: 073-6840015, e-mail: info@vanloongalleries.com.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …