Dream4Kids: Week tegen Kindermishandeling

In Nederland wordt gemiddeld één kind per schoolklas mishandeld. Samen hebben we een belangrijke verantwoordelijkheid om de veiligheid van deze kinderen te vergroten. In de landelijke Week tegen Kindermishandeling wordt niet alleen aandacht gevraagd voor de aard en omvang van het probleem, maar vooral ook voor wat we kunnen doen om de aanpak van kindermishandeling te versterken.

“Het is de missie van Dream4Kids om het verschil te maken voor deze hele grote, onzichtbare groep getraumatiseerde kinderen. Kinderen die nog een heel leven voor zich hebben en al heel veel ellende mee hebben gemaakt. Wij hopen dat mensen zich door deze week bewust worden van de ellende die zich vaak achter gesloten deuren afspeelt én ons willen helpen het leven van deze kinderen voorgoed te veranderen”, aldus Heidi Bunicich, directeur van Stichting Dream4Kids.

De impact op het leven van een kind dat mishandeld is, is enorm. Een mishandeld kind heeft naast het emotionele leed vaak een negatief zelfbeeld en verliest het vertrouwen in zichzelf en de wereld. 20% van de volwassenen heeft emotionele, gezondheids- en sociale problemen als gevolg van slechte jeugdervaringen. “Daarom is professionele behandeling zo belangrijk voor deze kinderen”, aldus Bunicich. “En dat is waar Dream4Kids een boost in de behandeling kan geven.”

Dream4Kids laat de grootste dromen van kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma in vervulling gaan tijdens een droomdag. Dit gebeurt als onderdeel van het professioneel behandelplan van het kind. Dus wanneer de situatie stabiel is en het kind weer naar de toekomst durft te kijken. Zo’n dag draagt bij aan het zelfvertrouwen van het kind en aan hun vertrouwen in de wereld. Bovendien geeft een droomdag moed en positieve energie om weer in dromen te geloven, en laat het zien dat de toekomst ook iets moois te bieden heeft. Dream4Kids geeft dit jaar meer dan 100 kinderen een nieuwe start en kracht voor de toekomst. “Wij laten deze kinderen zien dat ze ertoe doen, geven ze een stem en een gezicht. Onze droomkinderen zien de droomdag vaak als een keerpunt in hun leven. Letterlijk een nieuwe start”, zegt de directeur van de stichting.

Jij kunt deze week beginnen om het verschil te maken. Kom naar onze vrijblijvende informatieavond op woensdag 21 november om 19:30 uur bij Perron-3, Hoff van Hollantlaan 1 te Rosmalen 

. En help mee kinderen de nieuwe start te geven die zij zó verdienen. Kijk voor meer informatie op www.dream4kids.nl, want dit is het begin van een echte nieuwe start samen!

Kijk ook bij

Foute Kerstbingo zaterdag 9 december

Een avond vol gezelligheid met glühwein, kerstmutsen, kerstmuziek, een optreden van Jack van Raamsdonk en …