’Doosjes van geluk’ op basisschool Het Molenven

In een tijd waarin je als school geen mensen van buitenaf in het gebouw mag toelaten, is het lastig om de kinderen wat meer kennis te laten maken met cultuureducatie, gegeven door bijvoorbeeld een kunstenaar. Op basisschool Het Molenven hebben ze toch een oplossing gevonden om de kunstenaar in school te halen, en wel digitaal.

Kunstenares Judith Abels heeft het project ‘dozen van geluk’ omgezet in een digitaal lesplan. De leerkrachten werden geïnstrueerd d.m.v. instructiefilmpjes die door Judith gemaakt zijn. Ook voor de leerlingen heeft ze mooi filmmateriaal gemaakt waardoor de kinderen goed wisten wat de bedoeling was. Van groep 1 t/m 8 hebben ze er met veel enthousiasme aan gewerkt!
Voor wie hebben ze de doosjes gemaakt? Voor een opa, oma, buurvrouw, buurman, oom, tante, vriend of vriendinnetje dat net een beetje meer aandacht verdient, omdat je er te weinig naar toe kunt bijvoorbeeld, of omdat die persoon eenzaam is, ziek is, helemaal sinds corona het leven samen moeilijker maakt. Kortom, een doosje van geluk voor iemand die je dierbaar is, die je lief vindt en die je graag een bijzonder cadeautje wilt geven. Het zijn prachtige, persoonlijke kunstwerken geworden: “Ik ga altijd dammen met opa, dus maak ik een dambord” en “Ik zie oma nu niet meer zoveel en eet graag soep bij oma. Ik maak een stukje van de keuken” of “Het is altijd gezellig bij de buurvrouw, die heeft ook zo’n lieve hond. Ik doe er een foto van de hond bij.” Zo heeft elk doosje een eigen verhaal gekregen.

Kijk ook bij

Wil je graag in een jazzbandje spelen?

“De laatste repetitie voor de zomervakantie van JAZZWERK heb ik (oma van Bram) genoten van …