Door coronacrisis extra vraag naar vrijwilligers

Vanuit ‘Vught voor Elkaar’, heeft Welzijn Vught een centraal telefoonnummer voor de gemeente ingesteld waar hulpvragers en hulpbieders naar toe kunnen bellen:

06-51866660

‘Vught voor Elkaar’ is voor deze dienst op zoek naar vrijwilligers voor de telefoondienst. Dit betekent dat het centrale telefoonnummer wordt doorgeschakeld naar jouw telefoonnummer, de beller kan jouw nummer niet zien. De telefoondienst is 2 ½ uur. Dan wordt het telefoonnummer weer naar iemand anders doorgeschakeld. Wat ga je doen? Je neemt telefoontjes aan voor mensen met een vraag, bijv. iemand wil een praatje maken. Je noteert het telefoonnummer en deze beller wordt teruggebeld door een andere vrijwilliger, die graag een praatje wil maken. Nog een voorbeeld: Iemand belt met de vraag of de medicijnen opgehaald kunnen worden, je noteert de gegevens en belt naar een vrijwilliger die dit wil doen. De vrijwilligers staan op een lijst die je hebt gekregen.

Vrijwilligers voor een helpende hand
Vind je het leuk om mensen te bellen en een praatje te maken? Je bent zelf nog heel vitaal en wil wel een boodschap doen, de hond uitlaten, medicijnen ophalen, een potje eten koken, etc. Geef goed aan wat je graag zou willen doen, rekening houdend met je gezondheid. Bellen met een ander kan natuurlijk iedereen die het leuk vindt om contacten te leggen.

Aanmelden
Om u op te geven, kunt u bellen of mailen met de contactpersoon van Welzijn Vught of mailen met Riëtte Benus, r.benus@welzijnvught.nl. Natuurlijk kunt u zich ook opgeven via www.vughtvoorelkaar.nl. Daar zijn ze blij met alle hulp!

’Vught voor Elkaar’ biedt helpende hand
Door de coronacrisis worden de oudere en kwetsbare bewoners van onze gemeente extra hard getroffen. Ook mensen die werken in de zorg, logistiek of de hulpdiensten moeten nu alle zeilen bijzetten. Om iedereen die het nodig heeft een helpende hand te bieden, heeft Vught voor Elkaar besloten voor de gemeente Vught een telefoonnummer beschikbaar te stellen voor hulpvragen.

Vught voor Elkaar helpt! Telefoonnummer 06-51866660
Op werkdagen van 10.00 tot 15.00 uur kunt u rekenen op deze vrijwilligerskracht. Dit telefoonnummer is van maandag tot en met vrijdag van 10.00 uur ’s ochtends tot 15.00 uur ’s middags bereikbaar voor hulpvragen. Boodschappen doen, de hond uitlaten, medicijnen ophalen, of gewoon even behoefte aan een praatje? De vrijwilligers staan voor u klaar en helpen u graag! Aarzel dus niet als u of uw huishouden hulp nodig hebt. Bel! Er zijn heel veel mensen in onze gemeente die u graag een helpende hand bieden.

Kijk ook bij

Light on Labs zet digital design, grafiek, glas en keramiek in de spotlights

Vrijdag 1 en zaterdag 2 december Den Bosch Onder de noemer ‘Light on Labs’ slaan …