Het overhandigen van een koe aan een moeder op het platteland rond Calcutta

Doneer een koe voor India!

De Vughtse stichting IMCN helpt de allerarmste mensen in India, rondom Calcutta. Door een koe (van 80 euro) te schenken helpt u een gezin aan een inkomen en kunnen de kinderen naar school.

IMCN staat voor Indian Mother en Child Nederland, een stichting die nu 20 jaar actief is om de armsten van de armen te helpen. Elke 3 of 4 jaar gaan de bestuursleden in India op bezoek (op eigen kosten), om te zien of alle donaties goed besteed zijn en waar ze de komende jaren kunnen helpen. Yvo Kuijlaars: “In januari gaat weer een delegatie uit Vught naar India, voor het eerst na corona. We gaan dan de kliniek in Tegharia feestelijk openen, die door donateurs van IMCN samen met Wilde Ganzen is gerenoveerd. We gaan dan ook zelf mee naar het kopen van koeien op een markt en naar de overhandiging van de koeien aan de moeders. Het is gebruik dat de donateur de koe een naam geeft. Die naam komt dan op het formulier van de overdracht. U kunt een moeder op het platteland rond Calcutta helpen het hoofd boven water te houden door 80 euro naar IMCN over te maken o.v.v. ‘Koe’, eventueel gevolgd door de naam die u aan de koe wilt geven. In het voorjaar vertellen we in Het Klaverblad over ons bezoek aan India en de aanschaf van de koeien.”

Meer informatie
Meer informatie vindt u op www.imcn.nl. Via info@imcn.nl kunt u vragen stellen en u aanmelden voor de IMCN- nieuwsbrief. In het voorjaar staat daarin een verslag van het bezoek aan de IMCN-projecten in India.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …