(Foto: Annaleen Louwes)

Donderdag 1 december in DePetrus: Lale Gül over haar boek ‘Ik ga leven’

“Muziek mag niet, daten is verboden, het hebben van vrienden van het andere geslacht is onwettig, je leuk kleden en opmaken is ongepast, ’s avonds buiten zijn is niet geoorloofd, ‘vieze, immorele’ films en series kijken is onaanvaardbaar (gewoon een film waarin wordt gezoend), het vieren van verjaardagen of andere heidense feestdagen mag niet, werken met mannen kan niet en ook uitgaan en feesten op festivals is verboden.”

In februari 2021 publiceerde Lale Gül haar debuutroman ‘Ik ga leven’ waarmee ze afstand nam van haar strenggelovige opvoeding. Voor hoofdpersoon Büsra betekent opgroeien in een streng islamitisch gezin dingen stiekem doen. Stiekem make-up en sieraden dragen, laat thuiskomen, met jongens afspreken en alcohol serveren in een restaurant. Maar het betekent vooral: voortdurend vragen stellen. In een ongekend eerlijk relaas onderzoekt Büsra met veel humor de grenzen van haar geloof en de gemeenschap waar ze in opgroeit. En ze neemt daarin geen blad voor de mond.

Kaarten
Donderdag 1 december van 20.00 tot 22.00 uur gaat Lale Gül in DePetrus in gesprek met Ivan Borghstijn over haar boek en is er natuurlijk een signeersessie en ruimte voor vragen uit het publiek. Tickets: tot 18 jaar 5 euro, vanaf 18 jaar niet-leden 12,50, leden 10 euro. Bestellen kan via deze link.

Kijk ook bij

Jong talent exposeert in Museum Boxtel

Van 20 april tot en met 30 juni is in Museum Boxtel de expositie ‘MUBO …