Dommelbaorzedurp opent het seizoen op 6 november

Het carnavalsseizoen in Dommelbaorzedurp wordt jaarlijks traditioneel geopend met Deun en Dender, het liedjesfestival waar de beste carnavalskraker voor het nieuwe seizoen wordt gekozen. Onder het motto ‘wè omèrrum ik oe gère’ hoopt carnavalsminnend Vught vanaf zaterdag 6 november dan ook voor de komende tijd de toon te zetten.

De zaal gaat open om 19.15 uur met een muzikale opwèrmer. Om 19.45 uur zal op een ludieke manier de volgorde van de optredens van de deelnemers worden bepaald. Vrijwel direct daarna zal Z.D.H. Prins Alfredo XXI het carnavalsseizoen openen en het logo passend bij het motto ‘wè omèrrum ik oe gère’ onthullen. Uiteraard is het logo na de onthulling te koop bij de stand van acquisitie.

Deelnemers Deun en Dender
De 37e Deun en Dender telt vijf deelnemers, te weten Danmârzo, De Kaoter Is Veur Laoter, De Knolderapen, Het Urste Dommelbaorzedurpse Raodskoor en Net Zat.

Gin Dender mar Deun
Het is vanaf dit jaar ook mogelijk om deel te nemen aan een nieuwe categorie: ‘Gin Dender mar Deun’ door met een eigen tekst te zingen op een bestaande melodie. Deze categorie telt drie deelnemers: Deesjavu, Raod ‘es en Wè nouw wir.

Uitreiking d’n Balkenbreier
Z.D.H. Prins Alfredo XXI zal tijdens Deun en Dender een van de drie hoogste onderscheidingen uitreiken van het carnavalsseizoen 2021-2022. D’n Balkenbreier wordt verleend vanwege niet te onderschatten inzet of uitvoering bij carnavalesk-muzikale of muzikaal-carnavaleske evenementen.

Toegang gratis
Deun en Dender wordt gehouden in Jeugd- en Jongerencentrum Elzenburg aan de Brabantlaan. De toegang is ook dit jaar gratis en iedereen is welkom. Bij binnenkomst controleren de organisatoren uw coronatoegangsbewijs: een vaccinatiebewijs via de CoronaCheck-app, een geldig herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.

Kijk ook bij

Museum van Gedenkplaats Kamp Haaren op afspraak open

De Gedenkplaats bevindt zich na de verwoestende brand, op de tijdelijke locatie aan het Gildepad …