Tijdens de Nederlandse Jaargangfinale voor de minioren werd de Vughtse Zwemvereniging De Dommelbaarzen vertegenwoordigd door Teye Chan en Edvin Hodzic in de categorie Minioren 6 (11 jaar).

Dommelbaarzen succesvol

Per leeftijdsgroep mochten de 18 beste zwemmers van Nederland aan de start verschijnen. Edvin kwam aan de start voor de 50, 100 en 200 meter vrije slag (borstcrawl) en 100 meter schoolslag. Teye mocht van start op de 100 en 200 meter wisselslag (vlinderslag, rugcrawl, schoolslag, vrije slag), 100 meter vlinderslag, 50 en 100 meter vrije slag en 100 meter schoolslag. Ze hebben laten zien wat ze waard zijn. Elke afstand wisten ze in persoonlijke records te finishen. Dat op zich is al een knappe prestatie! Van de in totaal 10 afstanden sleepten De Dommelbaarzen 7 finale plaatsen binnen. Met als mooie bekroning de 3e plaats van Edvin in een zinderende finale op de 50 meter vrije slag (borstcrawl) die hij in 30,08 seconden wist af te leggen. Teye werd in deze spannende race 5e in 30,20 seconden. Super knap dat je 3e en 5e van Nederland wordt in een wedstrijdveld met tegenstanders die 2x zoveel trainingsuren per week kunnen draaien. Teye Chan liet een knappe prestatie zien op de 100 meter vlinderslag. Hij wist zijn persoonlijk record met 3,2 seconden aan te scherpen en finishte in 1.20,40 wat hem een welverdiende 5e plaats opleverde.