Dommelbaarzen promoveren!

Bij het wedstrijdzwemmen is de stand in de competitie niet meteen duidelijk. Overal in Nederland zwemmen clubs namelijk dezelfde wedstrijd en pas bij het publiceren van de uitslagen wordt duidelijk hoe er ten opzichte van elkaar landelijk gepresteerd is.

De Vughtse Zwemclub de Dommelbaarzen heeft daarom een dag in spanning gezeten over de einduitslag van het seizoen 2017-2018. Ze stond er goed voor, maar er mogen maar 3 van de 30 ploegen over naar het hogere niveau. Met de beperkte mogelijkheden die in Vught voor wedstrijdzwemmen bestaan, werd het zwemmen op landelijk C-niveau al heel mooi gevonden.

Gunstige uitslagen
Zondag 18 maart was de club te gast bij ‘Startgemeenschap Wedstrijdzwemmen Nautilus en Zegenwerp’ in het Dommelbad te Boxtel. Samen met SWNZ uit St. Michielsgestel/Schijndel en Wijchen werd het programma afgewerkt. Tijdens de wedstrijd was al duidelijk dat er veel persoonlijke records werden gezwommen en ook de estafette van de jongens werd door de Vughtse ploeg in haar voordeel beslist. In de loop van maandag bleek dat de uitslagen gunstig leken en werd het steeds duidelijker dat de Dommelbaarzen derde of vierde in de competitie zou eindigen. Wat zou het worden? Toen nog slechts één uitslag onbekend was, ontplofte de Whatsappgroep van de trainers: dat kon niet meer missen, want Trivia 2 staat helemaal onderaan de lijst. Het team is gepromoveerd!

Opsteker
Deze prestatie is een geweldige opsteker voor het wedstrijdzwemmen in Vught, waar een oud en te warm zwembad het decor vormt voor de trainingen. De club is bovendien honderd procent een vrijwilligersvereniging met een chronisch gebrek aan zwemwater. Het talent van de zwemmers, de visie van de trainers, de inzet van de coaches en het niet aflatend enthousiasme van alle andere vrijwilligers heeft de groep geen windeieren gelegd. De wedstrijdgroep traint drie keer per week bij Laco en gedurende de zomerperiode ook in de IJzeren Man. Heb je interesse in het wedstrijdzwemmen, ga dan gerust een keer vrijblijvend een proeftraining volgen bij deze succesvolle en gezellige zwemvereniging! Nu is het wachten op meer overdekt zwemwater in Vught!

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …