Home / Algemeen / Dommelbaars Nout Folkersma zwemt naar 2 NK-titels
Patisserie De Rouw
V.l.n.r.: Zenno Timmermans, Nout Folkersma en Jonathan Baaijens

Dommelbaars Nout Folkersma zwemt naar 2 NK-titels

Afgelopen weekend, op 30 juni, werd in het 50 meter bad van Dordrecht de Jaargangfinale Minioren van Nederland gehouden. De 3 beste minioren van VZ & PV de Dommelbaarzen hebben hier onder de bezielende leiding van trainster Nancy van der Ven gezwommen voor wat ze waard zijn. Tijdens de Jaargangfinale, ook wel het officieuze Nederlands kampioenschap langebaanzwemmen voor minioren genoemd, strijden de 24 beste zwemmers in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar tegen elkaar om het felbegeerde edelmetaal. Nout Folkersma, Jonathan Baaijens en Zenno Timmermans hadden zich voor de finale weten te plaatsen.

Nout Folkersma had zich geplaatst voor maar liefst 4 afstanden. Op zijn eerste afstand, de 200 meter wisselslag, zwom hij zich met een prachtige tijd van 2.48.73 naar de hoogste plaats op het erepodium en mocht zich daarmee Nederlands kampioen (10/11 jarigen) noemen. Ook op de 100 meter vrije slag liet hij overtuigend zien dat hij de allersnelste is van Nederland met een tijd van 1.07.61. De afstanden 50 meter vlinderslag en 100 meter rugslag waren beide goed voor een heel mooie tweede plaats in het eindklassement.

Ook teamgenoten Jonathan Baaijens en Zenno Timmermans verschenen aan de start. Jonathan kwam uit op de 100 meter schoolslag en de 100 meter rugslag. Op de 100 meter schoolslag bemachtigde hij een prima 11e plaats, zijn eindtijd op de 100 meter rugslag leverde hem een 12e plaats in het klassement op. Zenno mocht op het startblok verschijnen voor de 400 meter vrije slag en eindigde hier als 20e.

De 3 minioren van VZ en PV de Dommelbaarzen mogen terugkijken op een heel geslaagde finale.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Willy en Maria van der Heijden 50 jaar getrouwd

Op donderdag 18 juli zijn Willy van der Heijden (69) uit Vught en Maria van …