D’n Opmaot 2023 met de Knolderapen

Zondag 29 januari in thuishonk de Speeldoos

Zondagmiddag 29 januari is het eindelijk weer zover! Na twee jaar is het weer tijd voor het presentatieconcert van Carnavalsvereniging de Knolderapen, d’n Opmaot. Een evenement dat al jaren bekend staat als dé opwerremer voor het Dommeldurpse Carnaval. U bent vanaf 14.30 uur (aanvang 15.00 uur) welkom in de foyer van Theater de Speeldoos. De entree is gratis en het belooft een mooi en vol programma te worden.

Het altijd goed bezochte evenement, ooit begonnen als Snertconcert in Herberghe Sint Joris en daarna onder de naam Presentatieconcert, kent alweer enige jaren de naam ‘d’n Opmaot’. Het is naast een opmaat richting carnaval ook het moment voor de 28 muzikanten van de blaaskapel om hun nieuwe carnavalsrepertoire ten gehore te brengen. Onder leiding van Jos van Zandbeek is er de afgelopen maanden dan ook hard gewerkt om 29 januari een gevarieerd, muzikaal programma neer te kunnen zetten. Zo komen er nummers voorbij van ABBA, the Drifters, Rob de Nijs en BZN, maar is er uiteraard ook ruimte ingebouwd voor de echte carnavalsnummers uit Dommelbaorzedurp en Oeteldonk.

Bevriende verenigingen
Elk jaar nodigen de Knolderapen enkele bevriende carnavalsverenigingen uit om d’n Opmaot gezamenlijk tot een succes te maken. Dit jaar met optredens van carnavalsvereniging Net Zat uit ons eigen Dommelbaorzedurp en Utrechts Feestorkest de Roodneuzen. Net Zat, alweer 38 jaar actief in het Dommelbaorzedurpse en de Roodneuzen, die landelijke bekendheid genieten van diverse festivals. Beide muziekgroepen zijn de afgelopen jaren al vaker te gast geweest bij carnavalsevenementen van de Knolderapen en staan garant voor een lekker stukske muziek. Verenigingen die het dus zeker de moeite waard maken om deze zondagmiddag naar de Speeldoos te komen.

De Deurgeschoten Knol
Ook een terugkerende traditie is de uitreiking van de Deurgeschoten Knol, een onderscheiding die wordt overhandigd aan iemand die zich al jaren inzet voor het carnaval of de vereniging ‘de Knolderapen’ in het bijzonder. Deze onderscheiding werd de laatste twee jaar niet uitgereikt in verband met corona. Wie de nieuwe decorandus gaat worden, blijft nog even een geheim, maar komt zeker in een mooi rijtje namen terecht. De Knolderapen hopen u zondagmiddag 29 januari te mogen verwelkomen en het zou leuk zijn als iedereen zoveel mogelijk in carnavalskleding naar de Speeldoos komt!

Kijk ook bij

Prinses Beatrix Spierfonds zoekt collectanten

Van 8 tot en met 14 september 2024 vindt de jaarlijkse collecte van het Prinses …