Charlotte Beukeboom (Foto: Laila Willems Fotografie)

Directeur Vughtse woonstichting vertrekt naar Bossche woningcorporatie

Na 15 jaar verlaat directeur-bestuurder Charlotte Beukeboom woonstichting Charlotte van Beuningen. Vanaf begin april gaat ze de Bossche woningcorporatie Zayaz leiden als bestuurder.

Charlotte Beukeboom: “Ik geloof in verregaande samenwerking met huurders, gemeente en sociaal-maatschappelijke partners. In een kleine gemeente als Vught hebben die korte lijnen enorm positieve effecten. Ik ben dankbaar dat ik daaraan heb mogen bijdragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze ingeslagen weg en het ondernemingsplan 2023 – 2026 ‘Natuurlijk maken we samen het verschil’ de basis bieden voor een nog fijner en groener Vught voor iedereen.”

Mooie vooruitgang geboekt
Woningcorporatie Charlotte van Beuningen heeft onder de leiding van Charlotte Beukeboom mooie vooruitgang geboekt. Er zijn energiezuinige woningen gebouwd op het Isabellaveld en in de grote Zeeheldenbuurt. Er zijn veel woningen verduurzaamd en er gaan er nog veel meer verduurzaamd worden. Daarvoor is een goede samenwerking opgebouwd met twee vaste, solide bouwpartners. Bij dit alles kunnen de huren gehandhaafd blijven op een niveau dat lager is dan gemiddeld in Nederland. Ook is er veel aandacht voor het meenemen van de stem van de huurder in alle besluitvorming en voor persoonlijk contact. Huurders geven de woonstichting dan ook een A-score in de jaarlijkse landelijke peiling.

“We gaan haar missen”
Dany Vermaas, voorzitter Raad van Commissarissen: “We gaan haar missen. Charlotte heeft veel tot stand gebracht. Onder haar bezielende leiding is de woningstichting gekanteld naar een klantgerichte organisatie met een moderne bedrijfsvoering. Ze heeft een warm kloppend hart voor de huurders. Samen met haar team heeft ze de corporatie midden in Vught verder verankerd met gemeente en vele sociaal-maatschappelijke partners. Onder het motto ‘Samen maken we het verschil’. Door deze korte lijnen kan de organisatie veel doen voor huurders en woningzoekenden. Met alle betrokken partijen heeft ze ook de plannen voor de komende jaren vormgegeven: doorgaan met de huidige, algemeen gewaardeerde koers, waarbij er nog meer aandacht zal zijn voor klimaat en duurzaamheid. Plannen waarmee de organisatie volop vooruit kan. We zijn Charlotte hier bijzonder dankbaar voor. Hoewel we het jammer vinden dat ze gaat, begrijpen we haar stap na 15 jaar. We feliciteren Zayaz met de benoeming. We gaan op zoek naar een opvolger die vanuit eenzelfde bezieling het werk kan voortzetten.”

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …