© Amy van Leiden Fotografie

Dionne Stax: “Ik ben gewoon flabbergasted!”

Afgelopen zaterdag zond Omroep MAX een nieuwe aflevering uit van Sterren op het Doek. Hierin stond Dionne Stax centraal. Zij gaf zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars, onder wie de Vughtse portretschilder Saskia Vugts. Intussen stelde presentator Özcan Akyol prikkelende vragen.

In het programma vereeuwigen de kunstenaars de gast op geheel eigen wijze en in zeer uiteenlopende stijlen. Aan het eind van het programma koos Stax het doek van Saskia Vugts om mee naar huis te nemen. De overige doeken werden direct na de uitzending geveild voor het goede doel dat zij heeft uitgekozen.

Vugts vertelt trots: “Dionnes reactie was: ‘Ik ben gewoon flabbergasted!’ Ik heb het portret van Dionne geschilderd op linnen brokaatstof met jacquardmotief. De onderlaag is zodanig geprepareerd dat deze beschilderbaar is. Het patroon van de stof is symmetrisch in het gezicht verwerkt, wat een extra artistieke dimensie geeft aan het portret. Het is geschilderd met olieverf, de afmeting is 115×115 cm. Ik heb genoten van deze prachtige ervaring!”

Kijk ook bij

Open Inloop PvdA-GroenLinks

Komende weken spreekt de Vughtse gemeenteraad o.a. over de vaststelling van beleidsnotitie Vrijkomende Agrarische Bebouwing …