Digitale paaszaterdag in DePetrus

Kinderen kunnen heerlijk komen experimenteren, programmeren en knutselen tijdens digitale en wetenschappelijke workshops op zaterdag 16 april bij bibliotheek Vught in DePetrus.

De paaszaterdag start met de welbekende CoderDojo voor kinderen van 9 tot 15 jaar. Naast leren programmeren, ontmoeten deelnemers anderen die interesse hebben in technologie en games. ’s Middags gaat een professionele Mad Science-docent aan de slag met waanzinnig leuke experimenten in workshops speciaal voor kinderen van 6 tot 9 jaar. Deze editie gaat over de vier krachten die invloed hebben op een vlucht; de basisprincipes van de luchtvaart en de beweging van gassen (aerodynamica) worden spectaculair gedemonstreerd en ontdekt.

Digitaal paasei
Een andere mogelijkheid voor kinderen die middag is om samen met een volwassene een digitaal paasei te knutselen en programmeren! Kennis van programmeren is niet nodig, want dat gaan ze stap voor stap leren met behulp van een micro:bit mini-computertje dat ze op eenvoudige wijze commando’s kunnen laten uitvoeren. Wat heeft jouw paasei straks voor verrassingseffect?

Aanmelden
Neem voor CoderDojo of het digitale paasei zelf een laptop (geen tablet) mee. Als je geen laptop hebt, laat het dan even weten zodat de organisatoren iets kunnen regelen. Reserveer – per workshop – op huis73.op-shop.nl. Doe het snel, want het aantal deelnemers is beperkt!

Kijk ook bij

O’pen Atelierroute Oisterwijk

Op zondag 30 juni is de tweede editie van de O’pen Atelierroute Oisterwijk. Het is …