Dierenclub Nederland zoekt dierendocenten in Vught en omgeving

Voel jij je geroepen om het welzijn van dieren een sterke boost te geven door kinderen al op jonge leeftijd te leren genieten van dieren? Dan is Dierenclub Nederland op zoek naar jou!

In vier lesdagen word je het komend voorjaar gecertificeerd Dierenclub Nederland-docent. Met de opgedane kennis kun je in je eigen woonplaats dierenlessen geven in de natuur of op je erf, geef je gastlessen op uitnodiging van scholen, kinderboederijen of andere (natuur)clubs of begin je daarmee zelf een dierenclub. Ben je ondernemend? Heb jij die drive? En hou je van kinderen en dieren? Schrijf je dan nu in voor de cursus.

De eerstvolgende cursus start op vrijdag 15 februari en de daarop volgende drie vrijdagen. In de cursus is volop aandacht voor dierenwelzijn, dierenethiek, natuurlijk diergedrag en de theorie hoe dieren leren. De lesstof wordt meerdere malen getoetst en het huiswerk neemt zo’n zes tot tien uur in beslag. Na het afronden daarvan ben je in staat om educatieve lessen samen te stellen en te organiseren.

Dierenclub Nederland wil kinderen in verbinding brengen met dieren zoals die van nature zijn. Daarom zet de landelijke club zich in voor dierenles op scholen, (kinder)boerderijen, (natuur)clubs, dierentuinen en maneges. Ze ontwikkelen kant-en-klare dierenlessen en leiden dierdocenten op. In de dierenlessen is natuurlijk diergedrag het uitgangspunt voor beleving, spel, kennisoverdracht, training en een veilige omgang. Met de deskundige begeleiding van de opgeleide dierendocenten leren kinderen spelenderwijs oog te hebben voor het natuurlijke gedrag en de behoeftes van dieren zelf.

Enthousiast geworden?
Bezoek de website www.dierenclubnederland.nl en schrijf direct in. Je kunt ook contact opnemen met Patricia van Rooij (06)29426917 of mail naar info@dierenclubnederland.nl.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …