Home / Algemeen / Dichter bij Vught: De dorpsdichter van Vught, continued
Patisserie De Rouw

Dichter bij Vught: De dorpsdichter van Vught, continued

In september zijn het Lambertuspodium, Babel, Het Klaverblad en het Maurick College gestart met een project dat in mei moet leiden tot de verkiezing van de dorpsdichter van Vught. Er hebben zich inmiddels 6 deelnemers aangemeld voor de verkiezing van de dorpsdichter en zij hebben de organisatoren al inspirerende regels toegezonden.

Maar we kunnen natuurlijk nog best een aantal aanmeldingen gebruiken. Misschien is een van je goede voornemens wel om dit jaar wat vaker de koe bij de horens te vatten en niet te lang te twijfelen of je iets wel of niet gaat doen. Mocht je dus twijfelen om je aan te melden, stop dan met aarzelen, dicht en meld je aan. Baat het niet dan schaadt het niet! En het mag van alles zijn. Om met een van de inzenders te spreken:

’… Een ballade? Een klaagzang?
Een loflied? Een serenade?
Een strijdlied? Een lied van stilte?
Blij, droevig, verwonderd, bang …’

Vrouwelijke inschrijvingen
Louis Wetzer: “We zitten vooral nog te wachten op vrouwelijke inschrijvingen. Onder de inschrijvers is pas één vrouw en je zult wel begrijpen dat ook wij graag het vrouwenquotum halen! Er moeten in Vught toch genoeg vrouwen rondlopen die een dichterlijke bijdrage kunnen leveren? Dus dames, zoek je poëtische kant en laat van je horen. Dit mag heren natuurlijk niet beletten om zich aan te melden, hoe meer zielen …

Hoe gaat het verder?
Voor de mensen die zich aangemeld hebben, staat er voor maart een workshop ‘presenteren’ op het programma, die door de organisatie aangeboden wordt. Eind april, begin mei komt de jury bij elkaar om te bepalen wie de eerste dorpsdichter van Vught gaat worden. Wanneer precies de deadline voor het inleveren van gedichten is, wordt binnenkort bekend gemakt. De afronding van het project vindt vervolgens plaats op zondag 17 mei in de Lambertuskerk, met een dichtersbal.

Scholen
Binnenkort worden de basisscholen van Vught, Cromvoirt en Helvoirt benaderd door de leesconsulent. Ook voor deze leeftijdscategorie wordt een vergelijkbaar poëzie-evenement georganiseerd, dat ongeveer tegelijkertijd zal plaatsvinden, maar wel een op zichzelf staande gebeurtenis gaat worden. Voor de jury zijn de organisatoren nog op zoek naar enkele bekwame leden. Zowel burgemeester Van de Mortel als schrijfster Pauline Broekema hebben al medewerking toegezegd.
Tot slot nog enkele inspirerende regels van een van de inzenders, die ook als een mooie nieuwjaarswens klinken!

‘… Deze wereld zal veranderen, krimpend en grauw
maar vele rupsen vlechten vele vlinders.
Welpen worden leeuwen, of leeuwinnen
en de tranen trouwen toch, uiteindelijk, met
hun lach ….’

Je kunt je gedicht opsturen naar evelienholster@babeldenbosch.nl of naar a.wetzer@home.nl.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

1.000 uitlegvideo’s voortgezet onderwijs per direct gratis beschikbaar

Vanwege het gedwongen thuisonderwijs veroorzaakt door het coronavirus, biedt Snapput samen met MeesterBaan per direct …