Sophia van Thiel van de Speelgoedbank, een van de vrijwilligers in de Gouden Lijstjes in DePetrus. (Foto: Kees van Dun)

DePetrus toont Gouden Lijstjes met vrijwilligers

In DePetrus is nog tot en met zondag 15 mei een bijzondere expositie te zien. Daar worden de Gouden Lijstjes met Vughtse vrijwilligers tentoongesteld. Deze waren van maart tot en met december vorig jaar op maandelijkse basis te zien in Het Klaverblad. Nu komt de hele serie, een initiatief van Vught voor Elkaar, terug, zodat de diversiteit van het vrijwilligerswerk in de gemeente Vught nogmaals een krachtig gezicht krijgt.

Van de Voedselbank tot de gymnastiekafdeling van Prins Hendrik, van de Speelgoedbank tot de Jeugdnatuurwacht, van de Dorpsondersteuning in Cromvoirt tot de Waste Watchers, van Dagje Thuis in Helvoirt tot tafeltennisvereniging JCV en van DePetrus tot scoutinggroep Prins Willem van Oranje. De achtergrond van de 10 vrijwilligers die in een Gouden Lijstje werden vastgelegd was ongekend divers. Journalist Ton de Kort en fotograaf Kees van Dun zorgden voor het in woord en beeld vastleggen van al deze verdienstelijke vrijwilligers: jong en oud, man en vrouw.

Vught voor Elkaar
De tentoonstelling is te zien op de fotorekken van het Vughts Museum. Deze worden in het middenpad van DePetrus geplaatst en tonen zowel een portret- als een actiefoto van elke vrijwilliger. Vught voor Elkaar hoopt met de aandacht voor het vrijwilligerswerk binnen Vught ook weer nieuwe vrijwilligers enthousiast te krijgen om aan de slag te gaan. De expositie is te bewonderen tijdens de openingstijden van DePetrus: van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Kijk ook bij

Verrassende winnaars op grootste degen-schermtoernooi van Nederland

Afgelopen weekend werd in Rosmalen de tweede editie gehouden van wat nu al is uitgegroeid …