Home / Algemeen / DePetrus steunt actie voor de Molukken
Patisserie De Rouw

DePetrus steunt actie voor de Molukken

Ontmoetingscentrum DePetrus ondersteunt acties om geld op te halen voor de slachtoffers van de aardbevingsramp op de Molukken.

In de tweede helft van 2019 werden de Molukse eilanden bij herhaling getroffen door zware aardbevingen. Daarbij vielen doden en gewonden. De materiële schade was enorm. Veel mensen ontvluchtten hun dorpen. Ze zijn dakloos. In Nederland schokte het nieuws de Molukse gemeenschap, die hulpacties op gang bracht. In de media was de aandacht beperkt, doordat al snel aardbevingen in de Filipijnen en branden in Australië volgden. In gemeenten waar veel Molukkers wonen, werd het gemeentebestuur om hulp gevraagd. Zo ook de Vughtse gemeenteraad. Die besloot de opbrengst van acties onder de bevolking te verdubbelen tot maximaal 10.000 euro. Maar die verdubbeling vindt alléén plaats voor zover de burgers geld bijdragen. Daarom is in de DePetrus een collectebus neergezet met de oproep om de getroffen bevolking van de Molukken te helpen. Rond de collectebus heeft de bibliotheek boeken geplaatst uit de zogenaamde ‘Molukkencollectie’, met informatie over de Molukken, de Molukkers dáár en de Molukse gemeenschap in Nederland. De actie in DePetrus duurt tot eind januari.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

DePetrus vraagt hulp van vrijwilligers

Ingezonden mededeling Binnen Ontmoetingscentrum DePetrus werken vijf organisaties samen: bibliotheek Babel, het Vughts Museum, Stichting …