DePetrus Blijft Thuis: Een verbindend verhalenproject

Het is een onwerkelijke tijd. Hoewel er prachtige initiatieven voorbijkomen, er van alles wordt geopperd om thuis bezig te blijven, beginnen we het fysieke contact met elkaar steeds meer te missen. We realiseren ons dat dit voorlopig ook nog wel zo blijft!

Voor Cultureel Ontmoetingscentrum DePetrus geldt dat simpelweg, los van eventuele versoepeling van de maatregelen, omdat we tot 1 juni gesloten zijn. ‘Hoe gaat het met iedereen thuis?’, die vraag stellen we onszelf regelmatig. Om daar een klein beetje antwoord op te krijgen, is het project ‘DePetrus Blijft Thuis’ bedacht. Marloes Engelhart: “We zijn afgelopen week gestart met het portretteren van onze bezoekers achter hun raam thuis en ze te spreken (telefonisch) over waarom ze normaal gesproken naar DePetrus komen en hoe de dagen er tegenwoordig uitzien. Die beelden en verhalen delen we online op onze website, Facebook & Instagram. Wellicht is het zwaar om werk en thuisonderwijs te organiseren. Misschien komt de eenzaamheid zo nu en dan om de hoek kijken. Of lukt het nog goed om positief te blijven? We zijn erg benieuwd naar jullie verhaal.”

Als het je leuk lijkt om hieraan mee te werken, stuur dan een e-mail naar m.engelhart@depetrus.nl. Via de sociale kanalen van DePetrus kun je jezelf ook aanmelden. Uiteraard wordt bij het maken van de portretten en de verhalen de richtlijnen van het RIVM in acht genomen.

Kijk ook bij

Het Mooie Kinderboekenfestival 13 juni in Verkadefabriek

Deze zomer komen de mooiste kinderboeken weer tot leven tijdens Het Mooie Kinderboekenfestival, 13 juni …