Onverharde Hoge Raam, Haaren (foto: Tiny Vermeer)

DEH wil dit jaar nog 4 x 1.000 bomen planten in de vier Haarense dorpen

DEH stelt elk jaar een ambitieus doel vast, naast de vele duurzame activiteiten die de coöperatie al organiseert, zoals Zonnemaatje, Road map voor verduurzaming van de eigen woning, etc. Voor 2020 wil DEH aan de slag om in elk dorp van Haaren 1.000 bomen te planten. De vereniging zoekt voor dit project nog bomenliefhebbers die mee willen denken, organiseren en planten. Meld je aan bij john@deh-energie.nl.

Het idee is dat – voor een warm welkom van elk dorp bij de ontvangende gemeente – de wegen daarnaartoe worden ingeplant met 1000 bomen of struiken. Zo wordt de overgang naar de nieuwe gemeente letterlijk ‘aangenaam en groen’. Andersom kunnen inwoners van de ontvangende gemeenten in een groene ambiance kennismaken met de nieuwe buurdorpen. In november 2020 gaat DEH planten. Ter voorbereiding is het bestuur druk met het maken van afspraken met de vier ontvangende gemeenten en met gemeente Haaren. Gelukkig melden ook particuliere grondbezitters zich en dat is mooi, want elke boom extra is er één!

Wie?
Naar wie wordt gezocht? Projectvoorbereiders voor overleg en het maken van afspraken met deelnemende gemeenten en particulieren over plantlocaties; deskundigen die een beplantingsplan kunnen uitwerken, aangeven waar welke bomen of struiken gaan komen en daarvoor een projectbegroting opstellen; regelaars die een plantdag mee helpen organiseren en aansturen; doeners, die meehelpen om de bomen en struiken in de grond te zetten. Hoe meer mensen meedoen, hoe groter het feest wordt. Heb je zelf plek voor bomen? Ook dán kun je jezelf aanmelden. DEH bekijkt dan wat daarmee gedaan kan worden. Heb jij zin om op de een of andere manier mee te doen? Meld je dan nu aan bij: John Vermeer, John@DEH-energie.nl of 06-12 579 879; Marcel Kloprogge, Marcel@DEH-energie.nl of 06-52 022 684.

Kijk ook bij

Zwarte handel en zware straf: de precaire toestand in Kamp Vught

Voedsel achterhouden voor fuifjes van het personeel, sigaretten voor veel geld verkopen aan bewakers of …