Deel je passie en liefde voor de natuur met kinderen

Klimmen, ontdekken, ruiken, voelen, hutten bouwen, beestjes zoeken. De natuur is een fantastisch leslokaal voor kinderen. Heb jij ervaring in het begeleiden van groepen, een passie voor de ontwikkeling van kinderen en een hart voor de natuur? Heb je daarnaast in je agenda ook een aantal dagen per jaar tijd om in de natuur aan de slag te gaan? Loop dan eens mee met de wachters van IVN in het Bewaarde Land.

In de natuur hebben kinderen alle ruimte om spelenderwijs de wereld te ontdekken. IVN ziet de natuur dan ook als beste leslokaal voor kinderen. Het Bewaarde Land is een van de natuurbelevingsprojecten van IVN. Kinderen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs brengen gedurende drie weken elke week één volle dag door midden in de natuur. Dit doen zij onder leiding van enthousiaste wachters die vanuit hun eigen liefde voor de natuur de kinderen stimuleren om zich te verwonderen, open te staan voor de natuur en zelf dingen te ontdekken.

Wat doet een wachter?
In Het Bewaarde Land zijn wachters de vrijwilligers die groepjes van maximaal 8 kinderen begeleiden. Op speelse wijze maken zij hun groepje vertrouwd met de natuur. In bomen klimmen, hutten bouwen, kruiden en bessen zoeken, allerlei planten en dieren leren kennen, sluipspelletjes doen en zingen. De kinderen genieten van het bos, het weer, de planten en de dieren. Als wachter zie je het gedrag van de kinderen positief veranderen, ze kijken bewuster en krijgen meer respect voor de natuur. Jij helpt ze daarbij!

Wachter worden
In september (week 36, 37 en 38) is er een aantal ‘snuffeldagen’ voor nieuwe wachters. Je loopt dan een aantal dagen mee met een ervaren wachter. Je kunt dan op je gemak kijken of het iets voor jou is. Vind je het leuk? Dan nodigt IVN je van harte uit om eind september mee te doen met de opleiding (gratis).

Waar vind je Het Bewaarde Land?
Het Bewaarde Land zit in Rosmalen, Boxtel, Udenhout en Tilburg. Voor al deze locaties is IVN op zoek naar nieuwe enthousiaste wachters.

Interesse?
Neem dan contact op met projectleider Marion de Cocq. Je kunt haar e-mailen via m.de.cocq@ivn.nl of bellen op 06-57204691. Zie voor meer informatie ook www.hetbewaardeland.nl.

Kijk ook bij

Lezing ‘Portretten uit de Bourgondische en Habsburgse tijd’

Op 8 februari geeft Joyce Tritschler-van Os een lezing in DePetrus over portretten uit de …