Detail - Adriaen van Wesel, Luik van Mariaretabel van Tibur, 1475-1477, eikenhout, Museum Het Zwanenbroedershuis, ’s Hertogenbosch. Foto: Michiel Elsevier Stokmans

De Winterschool heeft nog plaatsen in januari

De Winterschool met leuke activiteiten voor 55-plussers in de gemeente Vught is van start gegaan. Voor deze maand zijn er nog plaatsen vrij bij enkele activiteiten.

Sportief bezig zijn
Ga woensdagmiddag 23 januari kennismaken met koersbal; een soort jeu de boules, dat je speelt op een mat in Huize Elisabeth. Houd je van midgetgolf? Dan is klompjesgolf op donderdagmiddag 27 januari bij Wzc Theresia iets voor jou! Het is vergelijkbaar met midgetgolf, maar dit spel speel je binnen, waar het lekker warm is.

Cultuur en wetenschap
Er is op dinsdagmiddag 22 januari een interessante rondleiding door het Zwanenbroedershuis, waarin de Lieve Vrouwe Broederschap is gevestigd. Na een interessante rondleiding kunnen de deelnemers nog even napraten bij een kop koffie/thee met carrotcake of een brownie.
Ook erg interessant is, op woensdagavond 30 januari in DePetrus, de lezing over Sterrenkunde, waarin verteld wordt over zwarte gaten in het heelal. Maar wat is het? Waarom is het belangrijk? En welke invloed heeft het op ons?

Dr. Zhivago
Evenals vorig jaar wordt er op zondagmiddag 20 januari een gezellige filmmiddag aangeboden. Dit keer bij Novalis aan de Industrieweg. Je kunt dan heerlijk wegzwijmelen bij de romantische klassieker Dr. Zhivago. Een film met Omar Sharif, Geraldine Chaplin en Julie Christie. Het verhaal begint met de begrafenis van Yuri’s vader. De jonge Yuri is voortaan wees en kan bij de Gromeko’s intrekken. Hij studeert geneeskunde en wordt arts. Hij trouwt met Tonia Gromeko en ze krijgen een zoontje. Maar Yuri wordt als arts gerekruteerd voor de oorlog en aan het front ontmoet hij de beeldschone Lara Antipova. Al gauw hebben ze meer dan een vriendschapsrelatie. Na afloop is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een winters stamppottenbuffet.

Informatie en inschrijven
Je kunt het programma bekijken via de website van ABZ of Ouderen Samen. Aanmelden voor de activiteiten kan via de website www.abzvught.nl of door het inschrijfformulier in te vullen dat in de papieren brochure zit. De brochures liggen o.a. bij DePetrus, Heuvel 2 in Vught.

Kijk ook bij

Foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ in Barak 1B vanaf 9 juli

Voor de foto-expositie ‘KNIL & Maluku’ portretteerde Ton Toemen een aantal oud-militairen van het Koninklijk …