De Wamberg Berlicum tijdelijk omgetoverd tot klein-Frankrijk

Het eeuwenoude Landgoed de Wamberg in Berlicum is een geliefd wandelgebied met zijn mooie bomenpartijen, lanen en paden, open percelen en vijvers. Op zaterdag 4 juni vanaf 9.30 uur wordt op dit prachtige gebied een gedeelte omgetoverd tot een groot jeu-de-boulesdomein, waar de Franse sfeer vanaf gaat spatten. Er vinden daar dan gelijktijdig 2 parktoernooien plaats. Een mooie opmaat naar het aankomende Europees kampioenschap pétanque, dat 14 tot en met 17 juli op de Parade in ‘s-Hertogenbosch wordt gespeeld.

Er wordt gespeeld op de paden van het landgoed. Hierbij gaat de ‘Franse’ uitdaging een rol spelen. Ook in Frankrijk wordt er op allerhande heel verschillende terreinen gespeeld, daar ook zie je dat de spelers een hele dag in een gemoedelijke sfeer met elkaar omgaan. Die sfeer zul je terugvinden op dit unieke toernooi.

Eén toernooi is voor de spelers die bij een van de vele jeu-de-boulesverenigingen lid zijn en een officiële bondslicentie hebben. Zij spelen in triplets volgens het Frans poulesysteem. Daarbij zijn de eerste 2 voorgelote partijen in de voorronde, waarna op basis van de resultaten de spelers worden ingedeeld in poules op sterkte. Daardoor blijf je in de volgende 3 rondes toch op eigen niveau spelen. Dat is wel zo eerlijk. Er komen zeker de nodige topspelers op af, dus ook als kijkspel is dit al interessant.

Het andere toernooi is voor alle mensen die niet bij een club zijn aangesloten, maar het af en toe puur recreatief spelen. Deze spelen, eveneens in tripletten, 5 voorgelote wedstrijden. Er zijn zo ongelofelijk veel mensen, jong en oud, mannen en vrouwen, die zomaar af en toe in hun vrije tijd of op vakantie een balletje gooien. Voor hen wordt dit vast een heerlijke dag ontspannen spelen.

Je zoekt je baan zelf uit. De betere licentiespelers zullen zeker de uitdaging opzoeken op ‘banen’ die moeilijk zijn te bespelen. Die zijn hard en zacht, met hier en daar grote stenen en met een ongelijk oppervlak. De spelers moeten daarom al hun techniek uit de kast halen om goed te plaatsen. De recreatieve spelers zullen juist zoeken naar iets gemakkelijker banen, ook goed dus.

Iedereen kan zich uitgenodigd voelen om deel te nemen aan een van de parktoernooien. Je kunt je als triplet inschrijven tot uiterlijk 28 mei, de kosten zijn € 24 per triplet. Verdere informatie over de inschrijving is te vinden op de website van JBC ’t Dupke.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …