Jeugd- en (groot)ouder schaaktoernooi in ‘DePetrus’, april 2018

De Vughtse Toren’ start nieuw seizoen

Schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’ start in september haar 48e seizoen. De speelavond is steeds op dinsdag vanaf 20.00 uur in de zaal van café Van Berkel, Vlasmeersestraat 97 in Vught.

Schaken is een denksport van alle tijden die wereldwijd beoefend wordt. Schaakvereniging ‘De Vughtse Toren’ maakt iedereen graag vertrouwd met wat het ‘ware’ schaakspel te bieden heeft. Waarom schaken? Het activeert de grijze cellen, niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren. Schaken stimuleert het concentratievermogen en traint het geheugen. Het leert je strategisch denken en gericht handelen; iets wat ook in het dagelijks leven van nut kan zijn. Aan de schaaksport kun je levenslang plezier beleven; de mogelijkheden zijn onuitputtelijk en je verleert het nooit.

Activiteiten
Als lid van de ‘Vughtse Toren’ neem je deel aan de interne competitie. Er wordt gespeeld in meerdere groepen van verschillend niveau. In teamverband kun je met de club extern spelen tegen andere verenigingen. In Vught, maar ook elders, worden talloze (snel)schaaktoernooien georganiseerd waaraan je kunt deelnemen. Voor inlichtingen en aanmelden kun je terecht bij de voorzitter via: tonschaakt@ziggo.nl, de secretaris: fritsakkermans@kpnplanet.nl of de website: www.devughtsetoren.nl.

Kijk ook bij

Tennisvereniging Wolfsbosch bij NOVO3

Tennisvereniging Wolfsbosch in Vught werd onlangs slachtoffer van een omvangrijke fraude met verenigingsgeld. Voorzitter Enrico …