De Vrouwen van Vught gaan Groots

De Vrouwen van Vught, kortweg VVV, is een theatergroep uit Vught, die in september 2018 de nieuwe locatievoorstelling MILVA brengt. MILVA is de opvolger van Heel Vught bakt (2016) en Pleinvrees (2014).

De Vrouwen van Vught kent haar historie bij MIK kunsteducatie, en later bij Theater de Speeldoos. Rick Hooijberg, producent en regisseur vertelt: “Na het faillissement van MIK hebben we de groep met cursisten samen doorgestart, met als doel om kwalitatieve en vooral vermakelijke muziektheatervoorstellingen te maken, met Vught als basis, maar steeds zonder vast concept of cast.”

MILVA
De nieuwe productie MILVA (Militaire Vrouwen Afdeling Vught) vertelt over een groep vrouwen die zich vrijwillig opgeeft voor een nationale proef van het ministerie van Defensie. Om meer vrouwen bij de krijgsmacht te betrekken, is het H.P.G- programma opgezet (Huishoudelijk Programma Grondtroepen). Op de ochtend dat de dames zich melden op de kazerne komen ze erachter dat hun huishoudelijk leventje begint met een 6-weekse militaire training, inclusief Discipline, Bivak en Hindernisbaan. Wat begint als een individuele reis, eindigt als een elitekorps waar de huidige minister van Defensie trots op zou kunnen zijn.

Locatie
Rick Hooijberg: “Zoals een echte militaire operatie behoort te zijn, houden we onze speellocatie nog eventjes geheim. Maar het belooft een waar spektakel te worden.” Met 6 voorstellingen in de openlucht in september 2018.

Opgeven/Meespelen
Hooijberg: “Om deze productie mogelijk te maken, zijn we op zoek naar 14 vrouwelijke spelers die van een uitdaging houden. We werken op donderdagavond samen aan spel en zang, en vormen op deze manier de basis van onze voorstelling. Daarbij is het belangrijk om in goede fysieke conditie te zijn, omdat de voorstelling een fysiek karakter kent.”

Informatieavond & auditie
Om je op te geven voor deze productie is er een informatieavond gepland op donderdag 11 januari om 20.00 in Jongerencentrum Elzenburg, Brabantlaan 1, Vught. Opgeven voor een auditie (op zaterdag 13 januari) kan via www.vrouwenvanvught.nl.

Kijk ook bij

Doe mee aan de huisdier look-a-like challenge!

En win een professionele fotoshoot met je huisdier, aangeboden door knapdier.nl – Fotografie Doe samen …