De Vrienden van de Knolderapen 25 jaar

De Stichting Vrienden van de Knolderapen viert op zondag 10 september haar zilveren jubileum met de Vughtse inwoners, die hen een warm hart toedragen. Op deze middag zal een kapellenrodeo worden gehouden m.m.v. diverse Vughtse muziekskes in de foyer van  ‘Theater de Speeldoos’ aan de Vliertstraat 6 in Vught. Aanvang 13.30 uur, entree gratis.

Omdat er tijdens een uitstapje van De Knolderapen naar Altenahr een aantal enthousiaste muziekliefhebbers  aanwezig waren, werd op 8 september 1992 besloten een  supportersclub in het leven te roepen met de naam De Vrienden van de Knolderapen. Met een startkapitaal van 500 gulden en als clubhuis café-restaurant  ‘Modern’ op het Marktveld ontwikkelden de onderlinge vriendschap en gezelligheid zich snel.  Het eerste bestuur – dat bestond uit Wim van Gulick, Pierre v.d. Westelaken, Bart Buiteman, Frans Elissen en Rien Brekelmans – plande voortvarend een eerste uitje en dat werd een fietstocht met de toepasselijke naam Hots Knots fietsenrally. Sinds die tijd zijn er talloze festiviteiten de revue gepasseerd met als hoogtepunt de viering van het 10-jarig bestaan. Dat was een grandioos weekend in een feesttent op het Maurickplein. Tijdens dit feest werd voor de eerste keer de eigen clubonderscheiding uitgereikt met als naam  ‘De Uitgestoken Hand’. Deze onderscheiding werd in het leven geroepen voor mensen die iets hebben betekend voor het Vughtse carnaval en Dommelbaorzedurp in het bijzonder. Nu zijn hiervan 13 personen de trotse eigenaar.

Samen met carnavalsvereniging De Knolderapen naar Altenahr, Hoorn of Hilvarenbeek waren uitstapjes waar ‘De Vrienden’ al lang van tevoren naar uitkeken. Ook de ‘Deun en Dender’ (zelfs 1x winnaar) was een avond waar de gezelligheid hoog in het vaandel stond. En dan het bouwen van de diverse praalwagens voor de optocht. Het enthousiasme van de leden kon niet op, wat leidde tot 3x de eerste prijs en dus stond de wisseltrofee in de prijzenkast. Het hoogste aantal leden dat in het 25-jarig bestaan genoteerd kon worden, was 68. Daarvan zijn er enkele al vanaf het begin lid. Het hoeft geen betoog dat ‘De Vrienden’ erg trots zijn op het bereiken van deze mijlpaal.

Kijk ook bij

Lucas Duynisveld wint nationale eindronde International Junior Science Olympiad

Gymnasium Beekvliet is als school zeer actief op olympiades en dit jaar ook heel succesvol. …