Home / Algemeen / De laatste wens van Liesbeth van Gemert: publicatie dichtbundel
Patisserie De Rouw
Liesbeth van Gemert en René Albers op de Stelvio

De laatste wens van Liesbeth van Gemert: publicatie dichtbundel

Begin september 2018 bedwong de in Vught geboren en getogen Liesbeth van Gemert op haar racefiets de Stelviopas in Italië nog, om voor ‘Stelvio for life’ geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dit jaar is zij er – na 8 jaar leven met kanker – niet meer bij. Zij moest op 6 februari in Empel het leven loslaten. Haar man René Albers gaat op 31 augustus voor dit goede doel de 21 km lange Stelviopas weer op de fiets bedwingen. Dit keer vergezeld door hun twee kinderen.

Tijdens haar ziekte werkte Liesbeth tot het laatste moment aan een dichtbundel over haar leven met kanker: ‘Zij’. Het laatste doel van Liesbeth was de publicatie van haar dichtbundel en de opbrengst ervan doneren aan ‘Stelvio for Life’. Deze stichting zet zich met een jaarlijks sportevenement in om geld in te zamelen voor gepersonaliseerd kankeronderzoek op basis van DNA. Zodat een persoonlijke behandeling op maat voor elke kankerpatiënt mogelijk wordt. René zet zich in om het laatste doel van zijn geliefde na haar dood alsnog te realiseren.

Leef het leven
De dichtbundel ‘Zij’ gaat over een vrouw in vele rollen die het leven leeft met kanker. Haar gedichten zijn klein en persoonlijk, maar ook groot en universeel. Ze bieden herkenning, steun en troost voor iedereen die met kanker leeft of met kanker meeleeft. Maar de dichtbundel ‘Zij’ heeft ook een duidelijke boodschap: ‘Godersi la Vita’, Leef het Leven.

Verkoopadressen
‘Zij’ bevat ruim 170 pagina’s (full colour A5-formaat) en is voor een bijdrage van 25 euro te koop bij Boekhandel De Omslag in Rosmalen en Wasserette Stensen in Vught. ‘Zij’ kan ook bij besteld worden bij www.stelvioforlife.nl. De facebookpagina ‘ZijGedichten’ biedt een indruk van de dichtbundel.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

Basisschool de Lichtstraat bedankt alle ouders

Aan het einde van het schooljaar op woensdag 24 juni was het een kleurenexplosie bij …