Home / Algemeen / De ´Kwartaalkast´ in DePetrus
Patisserie De Rouw

De ´Kwartaalkast´ in DePetrus

Het Vughts Museum presenteert in DePetrus in Vught een permanente expositie over de geschiedenis van Vught en Cromvoirt. In die expositie wordt ook aandacht besteed aan de uitgebreide kunstcollectie van het museum. Kunst is kwetsbaar voor wisselende temperaturen, licht en vochtigheid. Daarom worden schilderijen op de expositierekken in DePetrus na een jaar vervangen door andere.

Vughtse kunstenaars
De mogelijkheden voor nog actieve kunstenaars om te exposeren in DePetrus zijn echter gering. Daarom komt het museum nu met de ´Kwartaalkast´. Daarin kunnen kunstenaars één of meer werken een kwartaal lang exposeren. In aanmerking komen Vughtse kunstenaars, zowel jonge als gevestigde, bekend of pas afgestudeerd, met abstract of figuratief werk, ingetogen of uitbundig; alles kan. Uitgangspunt is dat de maker professioneel werkzaam is als beeldend kunstenaar. Dat kan gaan om uiteenlopende disciplines: schilder, fotograaf, videomaker, performance-kunstenaar, vormgever, designer, et cetera. Belangstellenden kunnen zich melden bij de werkgroep Kunst van het Vughts Museum (info@vughtsmuseum.nl).

Stijn Molenkamp
De eerste kunstenaar die in de ´Kwartaalkast´ exposeert is Stijn Molenkamp. Molenkamp trok in de afgelopen jaren aandacht met zijn ´zeeschappen´. Een indrukwekkend werk van zijn hand is verder de Santiago Codex, een verzameling van 19 schilderijen, geïnspireerd op het boek ‘De weg voorbij van Maarten van Rooy’. De kast bevindt zich in de open creatieve ruimte in DePetrus.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Kijk ook bij

B&W overleg, raadsvergaderingen en commissies

Niet alles komt tot stilstand Hoe werkt het in deze ongekende tijden bij een gemeentebestuur, …