’Crossing Time’ (Foto: Karin Jonkers)

AFGELAST De Kunst van Vrijheid, NM Kamp Vught van 6 t/m 28 maart

Indrukwekkende tijdelijke kunstinstallaties op WOII-erfgoedlocaties

Een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught, Oorlogsmuseum Overloon, Duitse Oorlogsbegraafplaats Ysselsteyn, museum Bevrijdende Vleugels in Best en het Biesbosch MuseumEiland is vanaf maart éxtra bijzonder. In het kader van ’75 jaar vrijheid’ zorgen tijdelijke kunstinstallaties van gerenommeerde kunstenaars voor een unieke beleving bij deze locaties.

De kunst gaat een bijzondere verbinding aan met de locatie en haar verhalen, waardoor je écht op een andere manier stilstaat bij 75 jaar vrijheid. Met ‘De Kunst van Vrijheid’ laat Brabant Remembers niet alleen de impact zien van de Tweede Wereldoorlog toen, maar ook de relevantie ervan voor nu en voor morgen.

Crossing Time
Op het buitenterrein van Nationaal Monument Kamp Vught worden bezoekers van 6 t/m 28 maart ondergedompeld in projectiebeelden, licht en geluid. Ze worden zélf onderdeel van de ruimtelijke kunstinstallatie ‘Crossing Time’. De plek van de bezoekers op het buitenterrein is bepalend voor hun rol in dit audiovisuele schouwspel. Met ‘Crossing Time’ nodigen Beeldjutters en Isabel Nielen mensen uit na te denken en overeenkomsten te zoeken tussen het heden en verleden. Crossing Time is een indrukwekkende avondvoorstelling, aanvullend op een bezoek aan Nationaal Monument Kamp Vught.

Tickets en info
Tickets zijn verkrijgbaar via brabantremembers.com. Hier vind je ook meer informatie over ‘De Kunst van Vrijheid’ en de volledige programmering.

Kijk ook bij

Swim & Dance to Fight Cancer Den Bosch-Vught

Op zondag 1 september vindt het unieke evenement Swim & Dance to Fight Cancer plaats …