Illustratie: Guus Ong

De kroegbaas zingt voor de 11de en laatste keer

Op zaterdag 2 maart verzorgen vier carnavalsclubs en vijf kroegbaozen voor de 11de en de allerlaatste keer het fantastische Oeteldonks evenement: ‘Zoas ut nooit klonk … De Kroegbaos zingt Oeteldonk’. Een evenement waarvan de opbrengst volledig ten gunste komt aan Oeteldonkse goede doelen.

Elf jaar geleden, de zaterdag voor carnaval, een drukke dag in het centrum van Oeteldonk, maar dan vooral met winkelend publiek en bezoekers van de Bossche warenmarkt. De Oeteldonkse muziek was nog niet hoorbaar in de straten. Daar moest verandering in komen volgens een aantal Oeteldonkse carnavalsclubs. Vier carnavalsverenigingen sloegen de handen in één en organiseerde een Oeteldonkse kroegentocht. Maar niet zomaar één! Vier carnavalsverenigingen die langs vijf kroegen gaan en samen met de kroegbaas een muzikaal spektakel neerzetten. Het Oeteldonkse publiek kan voor €10 een meezingbuukskes met 5 consumptiebonnen kopen. De opbrengst wordt geschonken aan Oeteldonkse goede doelen.

Laatste editie
Dit jaar de laatste editie van ‘Zoas ut nooit klonk…De Kroegbaos zingt Oeteldonk’! Na elf zeer succesvolle jaren van dit steeds groter wordende evenement is het voor de organisatie het juiste moment om te stoppen. “We hebben Oeteldonk op zaterdag op de kaart gezet, de stad kleurt rood-wit-geel en dat was ons doel. De weg ligt open voor nieuwe initiatieven”, aldus Ton van Lierop, oprichter van het evenement.

Programma
Op deze zaterdagmiddag staan de vijf Oeteldonkse kroegbaozen van de cafés: Stadsherberg ‘t Pumpke, De Graven van Leuven, Bar le Duc, Plaats Royaal en De Boulevard in de schijnwerpers. Zij worden muzikaal begeleid door vier Oeteldonkse Carnavalsverenigingen: Carnavalsgemeenschap Tusseneusenlippe, Carnavalsvereniging Lopes te Voet, Carnavalsvereniging Veni Vidi Vici en Carnavalsclub Frappant. Het motto van dit jaar is: Oeteldonk leeft … Lang leve De Kroegbaos! Bij de start om 10.30 uur bij Stadsherberg ‘t Pumpke worden voor € 10, maar meer mag natuurlijk ook, meezingbuukskes inclusief 5 consumptiebonnen verkocht. De ‘Grande Finale’ van het evenement is om 15.00 uur voor Café De Graven van Leuven. Een professionele jury zal hier de winnende kroegbaos bekend maken. De prijs wordt uitgereikt door de beschermheer van dit unieke evenement, Rolf van den Wall Bake, oud-adjudant van de Prins.

De opbrengst van de verkoop van de ‘buukskes’ met de bonnen wordt ook dit jaar geschonken aan twee Oeteldonkse goede doelen: Stichting Veur Mekaor en het Vicki Brownhuis. Een extra reden om aanwezig te zijn bij de legendarische laatste editie van Zoas ut nooit klonk … de Kroegbaos zingt Oeteldonk.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …