‘De Knotploeg’ gaat weer op pad

Ook dit seizoen gaat de Knotploeg (IVN/NMV) op zaterdagochtend wilgen knotten in de omgeving Helvoirt, Vught en Cromvoirt. De ploeg kan nog wel wat extra hulp gebruiken! Je komt gegarandeerd aan je dagelijkse dosis fitness, terwijl je een mooie bijdrage levert aan ons prachtige Brabantse landschap.

Knotwilgen zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit. Ze bieden voedsel aan wel 450 verschillende insectensoorten, die op hun beurt weer een rol in de grotere voedselketen spelen.

De vrijwilligers beginnen de knot-ochtenden om 09.00 uur met een bakje koffie in het veld. Dan gaan ze de wilgen in. Het knotten gebeurt zorgvuldig en veilig, alléén met handgereedschap en onder begeleiding van doorgewinterde ‘knotters’. Rond 12.00 uur wordt de ochtend afgesloten met lekker warme erwtensoep! Je kunt je laagdrempelig aanmelden voor één of meerdere ochtenden door een mailtje te sturen naar coördinator Marente Lokin via marentelokin@hotmail.com. Stuur gerust een berichtje en ga eens kijken of het wat voor jou is! Er wordt dit seizoen op de volgende zaterdagochtenden gewerkt: 17 december, 14 en 28 januari, 11 en 25 februari en 11 maart.

Kijk ook bij

Politie waarschuwt voor nepagenten

De politie Oost-Brabant krijgt steeds meer meldingen van oplichters die zich voordoen als medewerkers van …