De Knolderapen winnen Deun en Dender

De Knolderapen zongen over diejen droom met een blauw-geel hart. Ze kunnen rustig dromen op die blauw-gele wolk, want met een prachtig lied hebben zij Deun en Dender 2018-2019 gewonnen. Een lied waarop het aanwezige publiek gezellig meedeinde en dat zeker met carnaval nog vaak gehoord en meegezongen zal worden. Voor het arrangement ontving Jos van Zandbeek van de Knolderapen dan ook verdiend de prijs voor beste arrangement.

Het publiek genoot en stond gezellig om het podium heen en begroette iedere deelnemer met een hartelijk applaus. De deelnemers deden voor elkaar niet onder en tot aan de uitslag bleef het spannend wie de winnaar van ‘Deun en Dender’ zou worden. Niet alleen de Knolderapen droomden over een blauw-geel hart. Ook Deesjavu droomt het hele jaar over die dagen om weer lekker Dommeldurper te kunnen zijn. De muzikanten en begeleiding zagen er prachtig uit met hun slaapmutsen met blauw-gele hartjes. Een prachtig ensemble met een aanstekelijk nummer waarvoor zij terecht de presentatieprijs ontvingen. Ook de Kaoter is Veur Laoter was in (natte) dromenland beland met een ‘brandend gevuul’ van binnen. Helaas voor hen deze keer zonder blijvende ‘herinnering’.

Beste tekst
‘Net Zat’ zong over ons blauw-gele hartje met de sfeer en het gevuul dat ons allen Dommeldurpers maakt. “Een pilske, een stukse muziek en het wordt vanzelf laat.” De tekstschrijvers hebben hiermee voor veel mensen het juiste gevuul geraakt. Daarvoor kregen de tekstschrijvers, Martin Baks, Marleen Baks en Michel Wouters, de prijs voor beste tekstschrijvers. Ook Danmarzo verhaalde over het gevuul als de Prins arriveert en carnaval begint. Met een verrassende zanger, Marc van Santvoort, die zong over Het mirakel dat carnaval heet en Dommelbaorzedurp tot ’s morgens vroeg verlicht. Een prettige zanger met het juiste gevuul, die de bezoekers graag volgend jaar weer horen!

Kiepenvelmomentjes
“Gij… Ja gij… gij het dè mooi blauw-gele hart…” Met dit aanstekelijke refrein gooide het Urste Dommeldurps Raodskoor hoge ogen bij het publiek. Het deint en zing gemakkelijk mee en de verwachting is dat we dat lied nog wel vaker in het Prinsenhof zullen horen. Tot slot de zo gehoopte terugkeer van de zingende broers Vruug Zat, Laot Thuis. Met een hartverwarmend applaus werden zij begroet waarna zij de band tussen hun twee en de band met Dommelbaorzedurp bezongen. Kiepenvelmomentjes en dat al bij aanvang van de avond. Een mooie muzikale opening van het carnavalsseizoen met een publiek dat lekker opgewarmd is om met ’t blauw-gele hart weer mooie dagen te gaan beleven in Dommelbaorzedurp. Uitslag: 1.De Knolderapen, 2. Deesjavu en 3. Net Zat. Presentatieprijs: Deesjavu, Beste arrangement: Jos van Zandbeek.

Kijk ook bij

Schrijf je in voor het Open Podium

Wil je je instrument laten zien en horen? Dan is het Open Podium iets voor …