‘De Klimaatpiraat’ in Theater aan de Parade

Zondag 9 juni Orthense Harmonie met Hans Tervoort als Klimaatpiraat

Je bent zo’n 10 jaar oud, je speelt nog niet zo lang een instrument en toch sta je al op het grootste podium van ’s-Hertogenbosch. Na de laatste noot ontvang je een daverend applaus van de volle casinozaal in het nieuwe Theater aan de Parade. Het is geen droom, maar werkelijkheid voor veel kinderen van basisschool Het Palet en diverse naschoolse opvang. Wat gestart is als een leuk idee, is inmiddels uitgegroeid tot waarschijnlijk het grootste (jeugd)orkest van het jaar met 180 deelnemers.

Hans Tervoort

Dit spektakel heet De Klimaatpiraat en zal op 9 juni 2024 uitgevoerd worden door de opleidingsorkesten van de Orthense Harmonie samen met muziekprojecten vanuit basisschool Het Palet, kinderen van naschoolse opvang en kinderkoor De Fermaatjes. Met elkaar laten zij zien hoe leuk het is om te zingen en muziek te maken en hoe gaaf het ook is om dit op school te leren in het kader van Meer Muziek in de Klas. Bekende Bosschenaar Hans Tervoort doet de presentatie en zal de rol van Klimaatpiraat spelen.

Het verhaal en de muziek
Het verhaal gaat over de Klimaatpiraat die heeft besloten om samen met zijn piraatvrienden over heel de wereld een grote groep van Klimaatpiraten te vormen zodat we beter voor de natuur en de aarde gaan zorgen en daardoor ook voor onszelf. De Klimaatpiraat neemt het publiek door middel van tekst, muziek en liedjes mee langs thema’s als plastic-soep, afval, het weer en de natuur. Dat met afval ook muziek gemaakt kan worden, wordt duidelijk in het lied ‘Er zit muziek in’. Op een luchtige en humoristische manier wordt het publiek geïnspireerd om een steentje bij te dragen aan een gezondere leefomgeving. Want als we allemaal de plekken waar we zijn geweest beter achterlaten dan toen we er kwamen, wordt het vanzelf een schonere en betere wereld. De muziek is gecomponeerd door Ivo van Kouwenhoven voor 4-stemmig variabele bezetting. Doordat er ook partijen zijn geschreven voor beginnende muzikanten en beginnende percussionisten, is deze voorstelling voor zowel de beginnende als de gevorderde muzikant uit te voeren.

Het opleidingsorkest
Voor de pauze speelt het opleidingsorkest van de Orthense Harmonie, onder leiding van Jenine van de Werken, bekende muziekstukken die fijn in het gehoor liggen. Zij trakteren het publiek met beeld en muziek van 10 jaar opleidingsorkest, want dat is de periode dat dit orkest in de huidige vorm bestaat. Demi Sluijter, oud-trompettist, zal Skyfall zingen. Roos Molenaar, klarinettist, zal Flemming zingen. Ook zullen de nieuwe en oudere jeugdleden samenwerken, wat onder andere te horen zal zijn tijdens solistische stukken.

Tickets zijn te verkrijgen via de website van het Theater aan de Parade.

 

Kijk ook bij

Geef jouw sportkleding een tweede kans

Na de zomervakantie wordt voor de 6e keer de Sportkleding Weggeefbeurs gehouden. Vanaf april is …