De Happende Haai van Kiwanis Club Vught

Enkele honderden kinderen beleven elk jaar op Koningsdag veel plezier door zich te laten ‘verslinden’ door De Happende Haai. Dit jaar zal ook Kiwanis om bekende redenen met Koningsdag niet actief zijn. Daarmee liggen echter de activiteiten bij Kiwanis zeker niet stil.

Het is inmiddels een niet weg te denken traditie met Koningsdag in het centrum van Vught. Voor de ingang van restaurant Hemels ontpopt zich jaarlijks met Koningsdag een waar spektakel. Een levensgroot klimkussen in de vorm van een happende haai zorgt voor schaterend vermaak voor de kinderen van Vught. Terwijl hun ouders genieten van een drankje, gaat een sliert van kinderen door de haai. Aan de voorkant van de haai is de spanning van de gezichten af te lezen. Aan de achterkant de trots en lach na zo’n geweldige ervaring. Dat is precies waar het Kiwanis Club Vught die dag om te doen is.
Met bovenstaande foto haalt Kiwanis deze mooie herinneringen weer even terug. Hoewel dit evenement in 2021 niet door kan gaan, zijn de voorbereidingen voor 2022 al gestart. De agenda van de haai is geboekt en de gesprekken met Hemels staan gepland. De voorpret kan beginnen!

Leden van Kiwanis zijn tijdens de lockdown achter de coulissen actief gebleven. Zo is afgelopen zomer samen met De IJzeren Man, Stichting Leergeld Vught en Vincentius Vereniging Vught gezorgd dat meer dan 500 kinderen een steuntje extra kregen in de vorm van een dag plezier in Strandbad De IJzeren Man. Voor kerstpakketten is o.a. via Stichting MariTon een bijdrage geleverd.

Naast deze activiteiten en anonieme steun aan de kinderen en ouders die dat ‘extra steuntje’ nodig hebben, is Kiwanis Club Vught bekend als organisator van de Brabantse Haringparty, de cabriorit, het jaarlijkse kerstdiner, Stichting Kiwanis Fonds Vught en medeorganisator van de Vughtse Classic Car Rally.

Bent u een ondernemende inwoner in de regio Vught die op zoek is naar verbinding en het leveren van een maatschappelijke bijdrage? Kijk dan op https://vught.kiwanis.nl.

Kijk ook bij

Cursus Sterrenkunde in Den Bosch

Galaxis, de afdeling ‘s-Hertogenbosch van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde (KNVWS), verzorgt …