Lot en dochters

De Bijbel in Beeld

Op dinsdag 19 september start in de Lambertuskerk aan de Helvoirtseweg een reeks bijeenkomsten met als onderwerp ‘De Bijbel in Beeld’. Albert Vissers, beeldend kunstenaar en cultureel gids, zal de deelnemers daarin leiden en begeleiden.

Religieuze kunst heeft zijn bijzondere belangstelling. Hij verzamelde meer dan 8000 afbeeldingen over het Oude en Nieuwe Testament. Daarvan wil hij telkens de mooiste laten zien en toelichten. Bij de afbeeldingen vertelt en verduidelijkt theologe Ella Scherpenisse, verbonden aan de Lambertuskerk, kort de bijhorende fragmenten uit het Bijbelverhaal. Aan de ene kant is de Bijbel de bron van geloof, aan de andere kant fundament van de westerse cultuur.

De data zijn de dinsdagen  19 september, 21 november, 16 januari, 20 februari en  20 maart. De bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. Deelname kost 8 euro per bijeenkomst, inclusief koffie en thee. Het beste is alle bijeenkomsten te bezoeken, maar u bent ook op de aparte avonden welkom.  De organisatoren vinden het fijn als u zich opgeeft, maar als dit niet lukt bent u ook welkom. Opgave bij: Ella Scherpenisse, ellascherpenisse@hetnet.nl, telefoon 06-26926788.

Kijk ook bij

Harmonie Oude Post bestaat 100 jaar en presenteert: Raise a Glass – Swing when you’re winning

Harmonie Oude Post bestaat in 2023 100 jaar. In dat kader heeft ze niemand minder …