Foto: Chris van Houts

De bibliotheek laat ouderen genieten van de kracht van verhalen

Op vrijdag 5 oktober van 11.00 tot 13.00 uur wordt de ‘Nationale Voorleeslunch’ gevierd. In Bibliotheek Vught kunnen ouderen genieten van het verhaal ‘Straatje’ van Yvonne Keuls. Na het verhaal is er een gezellige lunch die wordt aangeboden door AH Martkveldpassage. Deelname is gratis.

Speciaal voor Nationale Voorleeslunch 2018 schreef Yvonne Keuls het verhaal ‘Straatje’ dat deze ochtend wordt voorgelezen. Dit thema roept bij veel mensen herinneringen op; voor kinderen was en is de straat waar ze woonden, vroeger misschien wel meer dan nu, hun complete wereld. Het nodigt uit om na het voorlezen met elkaar in gesprek te gaan onder het genot van een lekker hapje. Zo laat de bibliotheek zien hoe verbindend verhalen zijn.

Ontmoeting en delen
De Nationale Voorleeslunch vindt ieder jaar plaats op de eerste vrijdag in oktober, na de Nationale Ouderendag, en is gericht op ontmoeting en het delen van verhalen met elkaar. Het luisteren naar een mooi verhaal is ontspannend en vaak een aanleiding om met elkaar in gesprek te gaan. Ook als je zelf niet meer kunt lezen, kan je door te luisteren toch genieten van verhalen. De bibliotheek organiseert iedere 1e vrijdag van de maand VerhaalTijd, waarbij volwassenen onder het genot van een kopje koffie kunnen luisteren naar een boeiend verhaal.

Aanmelden
Aanmelden kan bij de bibliotheek in DePetrus, via de kaartverkoop op de website of telefonisch via 073-6802950.

Kijk ook bij

Huisvesting arbeidsmigranten in Vught

Ook in de Vughtse economie spelen arbeidsmigranten een rol van betekenis omdat werkgevers steeds vaker …