De Belevingstuin, die is gerealiseerd in Helvoirt langs ’t Hofpad en achter de seniorenwoningen, die daar staan

De Belevingstuin is klaar, nu het onderhoud nog en een paar fijne zitplaatsen

De Belevingstuin in Helvoirt is klaar. Misschien ben je er al een keer doorheen gewandeld en anders moet je het zeker doen.

Vanaf eind augustus is er hard gewerkt door de mannen van Busser Tuinprojecten en een flinke groep vrijwilligers. De een meer dan de ander, maar met precies de juiste mensen op de juiste plaats. Ieder met zijn of haar eigen kwaliteiten. Gelukkig liet het weer het toe om elke zaterdag te werken. Iedereen die heeft meegewerkt kijkt met plezier en tevredenheid terug op de klus. Naar het idee van twee samenwerkende tuinontwerpers Marleen van Tilburg en Dorien Leijdens is er iets moois gecreëerd. Financieel is de aanleg mogelijk geworden door medewerking van het Prins Bernard Cultuurfonds, VSB Fonds, Leye Fonds, Vrienden van ’t Heem, Beweegroute Helvoirt, Boeken- en platenmarkt Helvoirt en de gemeente Haaren. Gubbels Bedrijven leverde een materiële schenking voor de ondergrond van de kruiden/rotstuin.

Zijn er nog wensen?
Er zijn nog wensen, maar het geld is op. Zo zou het fijn zijn als er iets komt waar de bezoekers lekker gezellig kunnen buurten en bij mooi weer een kaartje leggen of een spelletje doen. Wie weet dat iemand dit leest en zegt: ‘Ik zorg daarvoor’. Het kan iemand zijn die het bekostigt, maar voor hetzelfde geld staat er een bedrijf of persoon op die zegt: ‘Oh, dat maak ik wel even’. Op de foto zie je wat zo ongeveer de bedoeling is. En dat dan in tweevoud. Bel of app dan Edward de Vries (06-16393276) of Christ van Iersel (06-10826054) die vertellen je erg graag meer over.

En dan het onderhoud
De afspraak is dat het onderhoud door vrijwilligers wordt gedaan. De Belevingstuin vraagt vooral aandacht in de zomertijd. Elke twee weken komt er een groep van 5-6 personen op maandagochtend tussen 09.00 en 12.00 uur bij elkaar. Iedere medewerker komt zo 1x per maand aan de beurt. Het is geen zwaar, wel gezellig werk. In de pauze nuttigt iedereen zijn meegebrachte pauzedrankje en buurten de aanwezigen lekker even bij in dit mooie gebiedje midden in het dorp. Om de groepen op sterkte te krijgen, zijn de organisatoren nog op zoek naar ongeveer 5 personen. Heb je zin of wil je nog wat weten neem dan even contact op met Christ van Iersel. Dat kan per telefoon of app: 06-10826054 of via e-mail: christvaniersel@gmail.com.

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …