Burgemeester Van de Mortel ‘schiet’ deelnemers Vughtse Avond4daagse weg in pre-coronatijdperk. (Foto: Marc Bolsius)

De Avond4daagse Vught gaat door

“Een tweede jaar zonder Avond4daagse Vught is ondenkbaar. Vorig jaar hebben we het besluit moeten nemen om de Avond4daagse niet door te laten gaan, tot grote teleurstelling van vele jeugdige wandelaars. Maar dit jaar zetten we definitief door! We gaan lopen met de speciale editie van de Avond4daagse-Home Edition. Vorig jaar hebben landelijk bijna 60.000 deelnemers deze bijzondere editie gelopen”, zegt Andre Henskens, voorzitter van Avond4daagse Vught.

Wat houdt deze editie eigenlijk in? Vanaf 14 april tot en met 30 juni 2021 loop jij jouw eigen Avond4daagse. Door op deze manier het wandelevenement te organiseren, voorkomen de organisatoren dat het te druk wordt op diverse momenten of plaatsen. Als je de vier wandelingen volbracht hebt, krijg je de Avond4daagse-medaille thuisbezorgd. Andre Henskens: “Omdat we het extra leuk willen maken, is er voor de deelnemers die vier dagen hebben gelopen een passende verrassing; deze krijgen ze bij de overhandiging van de enige echte Avond4daagse-medaille. Dit is mogelijk door de geweldige steun van de gemeente Vught!”

Hoe werkt het?
Als je wilt meedoen, ga dan naar: www.a4daagsevught.nl/thuis. Daar staat een link op voor deelname aan de Home Edition. Op deze wijze kun je je veilig aanmelden. Mochten er nog veranderingen komen, dan heb je altijd de meest actuele informatie. Na aanmelding krijg je toegang tot de app eRoutes. Via deze app ontvang je iedere wandeldag routes waaruit je kunt kiezen. Je bepaalt zelf wanneer je loopt. Dat mag ’s avonds zijn, maar ook overdag. Of je op een doordeweekse dag loopt of in het weekend mag je ook zelf bepalen. Belangrijk is wel dat je je eigen wandelvierdaagse afrondt binnen 2 weken na de eerste wandeldag. Het moet tenslotte wel een prestatie zijn! Tijdens de gehele avondvierdaagse moeten jullie echt rekening houden met de dan geldende RIVM-maatregelen. Dus vooral niet in grote groepen gaan lopen. Onderweg worden de deelnemers via de app verrast met leuke berichten.

Aanmelden
Aanmelden is vanaf nu mogelijk. Voor wie? Alle inwoners van de gemeente Vught en natuurlijk overige wandelaars. Deelname aan de Avond4daagse-Home Edition kost 6,50 per deelnemer. Daarvoor krijg je toegang tot de app, de mogelijkheid om drie routes (2,5 – 5 of 10 kilometer) automatisch te laten aanmaken en je krijgt de officiële Avond4daagse-medaille thuisbezorgd. Inschrijving vindt dit jaar dus niet centraal via school of bij de bekende voorverkoopadressen plaats! Vraag je vrienden of vriendinnetjes of ze met je mee willen lopen. En natuurlijk je ouders, want zeker in deze tijd is beweging belangrijk. En weet dat je bij een volbrachte wandeltocht een mooie medaille en een verrassing staan te wachten!!

Toekomstverwachting
De organisatoren gaan ervan uit dat ze voor dit jaar een passende oplossing hebben gevonden voor de vele liefhebbers. Die kunnen nu op hun eigen moment vier routes lopen in Vught. Henskens: “We hopen er volgend jaar weer een feest van te maken zoals dit al vele jaren een mooie traditie is in Vught.”

Wethouder gezondheid & bewegen
Wethouder Toine van de Ven is blij dat de avondvierdaagse in aangepaste vorm toch door kan gaan in 2021. Van de Ven: “Het is elk jaar prachtig om te zien dat zoveel kinderen, (groot)ouders en andere wandelaars met veel plezier door de Vughtse straten lopen. Vorig jaar was dat toch een gemis. Wandelen is leuk én gezond. Daarom vind ik het mooi dat de organisatie dit jaar weer veel lopers op de been wil krijgen.” Van de Ven is zelf een fervent loper van de Nijmeegse Vierdaagse. “Juist in coronatijd hebben veel mensen genoten van het lopen van een ommetje of het opzoeken van de natuur. Ik hoop dus dat ook dit jaar veel mensen deelnemen aan de avondvierdaagse. Ik ga me in elk geval inschrijven!”

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …