Davey uit Vught krijgt zijn droomdag van Dream4Kids

Stichting Dream4Kids organiseert unieke droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar die een ernstig traumatische ervaring hebben gehad. Denk daarbij aan een rouwtrauma, mishandeling of seksueel misbruik. Als onderdeel van hun behandeltraject geeft Dream4Kids deze kinderen een nieuwe start, waardoor ze weer moed en energie krijgen om in de toekomst te geloven.

Zo ook Davey. Net als de andere droomkinderen voor wie Dream4Kids zich inzet, heeft Davey al veel meegemaakt in zijn korte leventje. Zijn droom is om autocoureur te zijn en hij heeft op zijn ‘droomdag’ de eerste stappen in zijn carrière gezet. Op de survivalbaan werden zijn conditie en doorzettingsvermogen getest en in virtual reality werd ook zijn behendigheid gecontroleerd. Wat dit betreft heeft hij zeker bewezen over de juiste vaardigheden te beschikken om het te maken als echte coureur. Dit heeft hij ook nog mooi kunnen laten zien op de kartbaan, natuurlijk stoer in zijn eigen autocoureurspak.

Dream4Kids
Gemiddeld hebben twee kinderen per klas te maken met een trauma. Dream4Kids helpt deze grote onzichtbare doelgroep in hun behandeltraject en helpt langdurige klachten en ontwikkelingsproblemen voorkomen. Een ‘droomdag’ doorbreekt de negatieve spiraal waarin getraumatiseerde kinderen zich bevinden en laat hen weer geloven in de toekomst. Wetenschappelijk onderzoek aan de Radboud Universiteit Nijmegen toont aan dat het langetermijneffect van een ‘droomdag’ van Dream4Kids heel groot is. De organisatie bedankt iedereen die heeft geholpen Davey zijn nieuwe start te geven, met in het bijzonder dank aan het Vughtse initiatief Miles of Pleasure.

Kijk ook bij

Heeft de waterstofauto nog toekomst?

Ingezonden mededeling Wanneer je de cijfers van de verkochte aantallen auto´s bekijkt, dan valt het …