Dauwtrappen naar St.-Jan blijft een feestje

De eerste zondag van mei staat bij harmonie Kunst Adelt uit Helvoirt al jaren in het teken van Dauwtrappen. Op zondag 5 mei was het weer zover. Met een temperatuur van net een paar graden vertrok een goed bezet harmonieorkest om 5.25 uur vanuit De Notenkraker richting De Zoete Moeder van Den Bosch.

De harmonie zorgde ervoor dat ongeveer 80 wandelaars vroeg uit de veren kwamen om mee te lopen. Door het, in schemer gehulde, Helvoirts Broek ging de stoet via de Groenwouddreef richting café Den Heuvel aan de Loonsebaan in Vught. Uitbater Toos had de koffie bruin en het werd een gezellig en lekker ontbijtje.

Nadat de bewoners van de binnenstad ongewoon werden gewekt, kwam de stoet om 8.15 uur aan bij de Bossche kathedraal, waar de Vughtse Gilde Sint Catharina en Gilde Sint Barbara en Sint Bastiaan gereed stonden om samen met burgemeester Roderick van de Mortel en Alphons van Stenis, dirigent van zowel de Helvoirts als Vughtse harmonie, klaar voor een ’culturele’ foto. Het werd een gedenkwaardige opname in het kader van de op handen zijnde toevoeging van Helvoirt bij Vught.

Na de mis was er veel aandacht voor de uitvoering van een paar passende, goed klinkende muziekstukken, waarna het feest werd afgesloten met enkele vrolijke marsen op de Parade. Tijd voor een Bossche Bol of andere versnapering. Om 10.30 uur vertrok de eerste bus alweer richting Helvoirt, maar er waren behoorlijk wat wandelaars die de terugtocht te voet deden.

Harmonie Kunst Adelt is in de omgeving een van de weinige verenigingen die deze traditie nog steeds weet te volbrengen. Het is dan ook uniek te noemen, dat de harmonie het Dauwtrappen naar de Sint-Jan dit jaar voor de 26e keer kon organiseren.

Kijk ook bij

Benefietconcert met Og3ne en Emmelie

Op vrijdag 23 december om 20.00 uur is de Ruwenberg het kerstdecor voor het benefietconcert …