Das in de Jagersboschlaan

Das in de Jagersboschlaan: Is-ie er of is-ie er niet? Met filmpjes!

De nachtmerrie van het nieuwe Vughtse college moet dit weekend wel zo’n beetje compleet geweest zijn, als we het hebben over de Jagersboschlaan. Zo’n twee weken geleden plaatste een ambtenaar op eigen initiatief waarschuwingsborden voor overstekende dassen op de Jagerboschlaan. Dieren die er volgens de geraadpleegde experts van de gemeente er zeer waarschijnlijk niet zitten. Dus werd de ambtenaar bedankt voor zijn initiatief, maar eveneens zeer waarschijnlijk ook gevraagd om de volgende keer even te overleggen met de verantwoordelijke wethouder, in dit college waarschijnlijk Marc du Maine aangezien hij (overigens prima) reageerde op de vragen die natuurlijk op het college afgevuurd werden.
De borden konden weer weggehaald. En dat gebeurde vorige week ook.

In een brief van het college werd aan de omwonenden uitgelegd dat de provinciale omgevingsdienst (ODBN) sporen had onderzocht en tot de conclusie was gekomen dat deze van een das konden zijn maar zeer waarschijnlijk van een hond (?!!). Om het zekere voor het onzekere te nemen adviseerde de dienst dan maar die dekselse borden te plaatsen. En dat had de ambtenaar dus gedaan om ze deze week weer weg te halen, want er zitten immers geen dassen op of rond de Jagersboschlaan. Klaar is kees zou je zeggen (of Mark in dit geval).

Het venijn zit hem in de (dassen)staart: vorige week is er weer een das onder het hek door van de Jagersboschlaan gekropen en in de cameraval gelopen. Om precies te zijn op 22 en 25 februari, beide keren ’s nachts. Zoals gezegd: dit moet voor de gemeente een nachtmerrie zijn.

Wij (de Werkgroep Jagersboschlaan en de SP) hebben geleerd van de vorige keer – afgelopen zomer. Toen werd er ook een das gefilmd en hielden we de locatie geheim omdat dat geadviseerd werd door deskundigen. We hebben er een dassenexpert bij gehaald om te laten vaststellen of die das misschien toevallig in de cameraval was gelopen maar onze expert bevestigde dat op basis van wat hij aantrof, er regelmatig dassen liepen op en rond de Jagersboschlaan. Onze voorzichtigheid werd in de gemeenteraad en daarbuiten echter teruggegooid en het bewijsmateriaal inclusief de deskundige (een ouwe rot in het vak) werd in twijfel getrokken, met alle gevolgen van dien.

Zo voorzichtig zijn we nu dus niet. De filmpjes staan hieronder net als foto’s van de plaats waar de filmpjes zijn gemaakt. De vorige keer is ons verweten dat we het niet snel genoeg hebben gemeld; ook dat is dit weekend en vandaag, maandag 1 maart allemaal gedaan. En net als vorige keer wachten we even af hoe de gemeente dat vreemde verschijnsel dat een das heet op de Jagersboschlaan, toch nog maar even verder onderzoekt.

Das Jagersboschlaan 01

Das Jagersboschlaan 02

We hebben goede hoop, de signalen wijzen erop. Zo is er al contact opgenomen met de Werkgroep JB-laan over de komende werkzaamheden op het terrein van Mowgli. We wachten het dus gewoon af en als we vragen hebben, dan stellen we die, net zo gewoon.

Nelly Theunissen, Werkgroep Jagersboschlaan
Suzanne van Wiggen, SP afdeling Vught

Kijk ook bij

Vughterstede verwelkomt Buurtverbinders

Samen bouwen aan een levendige gemeenschap Wat zijn ze toch allemaal aan het doen bij …