Dansvoorstelling over de kracht, vreugde, schaamte en het ongemak van Alzheimer

Dansgezelschap imPerfect Dancers komt speciaal voor het GeheugenCafé naar Vught met de moderne dansvoorstelling ‘Empty Floor’. Op woensdag 11 oktober bij Theater Novalis, Industrieweg 9c, Vught. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur, napraat 20.30 uur, einde 21.00 uur. Toegang gratis.

Het uitgebreide onderzoek van het dansgezelschap om meer te weten te komen over de ziekte Alzheimer is voortgekomen uit de wens om beter te begrijpen wat de meest voorkomende en minder voor de hand liggende problemen zijn. Het werd meteen duidelijk dat er, vooral van de kant van patiënten en familieleden, veel schaamte was om over hun ziekte te praten. De ziekte was synoniem met uitsluiting van het sociale leven. Om die reden koos het gezelschap ervoor om patiënten en hun familie samen met Vughtse dansers bij de voorstelling te betrekken. Het proces vergde veel aandacht, maar leverde onvergetelijke ervaringen op. Momenten van grote ontroering werden afgewisseld met momenten van vreugde en lachen.

Taboe doorbreken
Met deze productie willen de makers en dansers van imPerfect Dancers het taboe dat nog steeds rond de ziekte hangt doorbreken. De voorstelling is bedoeld om het publiek bewust te maken van de verschillende aspecten van de ziekte, door zowel de meest pijnlijke als de grappigste aan te pakken, en daarbij de kracht en de vreugde van het leven te tonen achter de schaamte van ongemak. De senioren uit de gemeente Vught die met het dansgezelschap het podium delen, zijn zelf geen personen met de ziekte van Alzheimer, maar ‘vertegenwoordigers’; ze geven deze personen een gezicht.

Aanmelden verplicht
Aanmelding voor deze avond is verplicht. Scan de QR-code. U komt dan op de website van Huis73, vult daar de benodigde gegevens in en u ontvangt uw ticket in uw mailbox. Als dit te ingewikkeld is, stuur dan een mail naar geheugencafevught@gmail.com en u ontvangt een bevestiging. Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door Stichting Maecenas, Plaza Cultura en gemeente Vught.

Geheugenbibliotheek
Tijdens deze avond is ook de Geheugenbibliotheek vertegenwoordigd met informatiemateriaal en boeken over dementie. Het Geheugencafé is een van de activiteiten van het Dementienetwerk Vught en wordt georganiseerd door een werkgroep met vertegenwoordigers van Vughterstede, Huis73 Bibliotheek Vught, Ouderen Samen en ABZ. Het Geheugencafé Vught wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Vught.

Vervoer
Seniorenbus. Abonnees van de Seniorenbus Vught melden hun vervoersverzoek uiterlijk één week tevoren bij de Seniorenbus: 073-7113191. Dat kan op werkdagen tussen 09.00 en 12.30 uur. Zie: www.seniorenbusvught.nl. AutoMaatje. Géén abonnee van de Seniorenbus Vught en geen eigen vervoer? Maak dan gebruik van AutoMaatje. Bel uiterlijk 2 dagen van tevoren op maandag t/m donderdag tussen 09.00 en 12.30 uur naar 073-3035860 of mail naar automaatjevught@gmail.com

Kijk ook bij

Feestweekend Zwaluw V.F.C. 21 t/m 23 juni

Op 10 mei 2021 bestond Zwaluw V.F.C. 90 jaar. Opgericht in 1931 en als fusieclub …