Dansgroepen LiFe Dance Europees kampioen

Afgelopen weekend was in Kalkar (Duitsland) het Europees Kampioenschap van de dansbond UDO. Twee wedstrijdgroepen waren daarvoor geselecteerd. En het resultaat was geweldig. Na twee jaren met allerlei (corona)maatregelen is het sinds enkele maanden weer als vanouds op dansschool LiFe Dance uit Sint-Michielgestel. Behalve natuurlijk alle lessen (o.a. HipHop, Modern, peuter- en kleuterdans) zijn ook de wedstrijden weer opgestart.

De dansers lieten gelijk zien dat ze het nog niet verleerd waren. Onder de naam LiFe Attitude werd een 2e plaats behaald bij de kwalificatie voor het (NK) Nederlands kampioenschap voor de Moderne dans. Ook LiFe Balance heeft het goed gedaan met een 1e en 2e prijs tijdens de wedstrijden. De jongste moderne dansers heten LiFe Flair en zij hebben hun eerste/spannende wedstrijd gedanst en werden 5e. Knap gedaan voor de eerste keer. Bij HipHop zijn er zelfs vier wedstrijdgroepen die namens LiFe Dance deelnamen aan het NK. De resultaten waren geweldig. LiFe Skills, LiFe Bouncers, LiFe Legends en LiFe Family waren in bloedvorm. Drie teams werden daar gewoon Nederlands Kampioen en de LiFe Legends behaalde een knappe 3e plaats! Het is duidelijk dat corona geen vat heeft gehad op het dansniveau van de jongens en meiden van LiFe Dance.

Resultaat van die successen was dat LiFe Skills en LiFe Bouncers naar het EK (Europees Kampioenschap) in Kalkar mochten om zich daar te meten met de rest van Europa. Afgelopen weekend werd dat georganiseerd en het was echt topniveau. Beide teams hebben alles gegeven en werden Europees kampioen! Met de grote bekers in de hand en de gouden plak om de nek, werden de dansers zondagavond onthaald door hun familie en supporters met een erehaag. De ontlading was groot en het feest daarna ook.

Verder staat er nog van alles op het programma. Op zondag 3 juli zullen drie voorstellingen worden verzorgd in het Parktheater in Eindhoven en het belooft een geweldig spektakel te worden. Na 2 jaar (gedwongen) pauze zal het podium weer vol staan met dansers waar het dansplezier vanaf spat. Iedereen die dat al eens heeft meegemaakt zal dat herkennen en anders wordt het toch echt een keer tijd om zelf te komen kijken en luisteren. Binnenkort start de kaartverkoop voor de shows. En of het nog allemaal niet genoeg is, LiFe Dance gaat ook weer deelnemen aan een talentenshow op tv met de groep LiFe Family. Afgelopen maanden hebben de wedstrijden bewezen dat de ‘dansers van het Maaskantje’ echt wel talent hebben dus dat belooft een spannende strijd.

Kijk ook bij

Martien en Jet van Broekhoven 65 jaar getrouwd

Martien (87) en Jet (86) van Broekhoven zijn op 20 juli 65 jaar getrouwd. Zij …