Dance Centre Shadowshock van start

Met een dansworkshop door Huy & Jowha van 2Fusion werd afgelopen zaterdag 25 augustus dansschool Dance Centre Shadowshock op toepasselijke wijze geopend in Fitnessclub Vught bij Van der Valk Hotel Hertogenbosch-Vught. De school is opgericht door hip hop danser Richard Haridat (27), die met Esli Alfons al tien jaar het succesvolle dansduo Shadowshock vormt. Vanaf 3 september beginnen de reguliere lessen voor verschillende leeftijdsgroepen vanaf 7 jaar. Informatie via dcshadowshock@gmail.com.

Na een korte intro van Richard gaan Huy & Jowha direct aan de slag. Opvallend is hoe snel en moeiteloos de deelnemers de bewegingen nadoen. Danstalent is er kennelijk genoeg in Vught. Misschien heeft dat wel te maken met het succes van de Maurick Dance Company. Richard vertelt intussen dat hij lang gezocht heeft naar een geschikte locatie voor zijn Dance Centre. Fitnessclub Vught blijkt ideaal te zijn qua ligging, accommodatie en uitstraling. De combinatie van een fitnesscentrum en dansschool is perfect, want ze versterken elkaar.

De danslessen worden gegeven op maandag, dinsdag, donderdag. Ze worden gegeven door drie docenten met verschillende stijlen. Richard verzorgt zelf de meeste lessen. Op maandag is er hip hop om 18.00 en 19.00 uur voor 12-jarigen en ouder. Dinsdag geeft Richard om 16.30 en 17.30 uur break dance en hip hop aan kinderen vanaf 7 jaar. Op donderdag geeft Jessica om 18.30 en 19.30 uur Afro dans aan 10-plussers, gevolgd door Lina die aan dezelfde leeftijdsgroep hip hop movement doceert.

Naast de ‘gewone’ lessen zijn er twee wedstrijdteams onder leiding van Richard. Allereerst The Creators voor 14-plussers. Het team heeft de afgelopen drie jaar al verschillende Nederlandse en Europese kampioensprijzen behaald. Op 31 augustus vinden de audities plaats voor jonge 14+ dansers die op hoog niveau willen dansen. The Creators demo is op vrijdagavond om 18.00 en 21.00 uur. The Sentinels is het team voor kinderen tussen 8 en 12 jaar. Het team doet mee aan shows en wedstrijden.

Aanmelden via dcshadowshock@gmail.com of telefonisch via 06 55 72 60 03.

Kijk ook bij

13 december kerstmarkt Robert Coppes Stichting in Vught

‘Coppes Couleur’, de dagbesteding voor blinde en slechtziende volwassenen van de Robert Coppes Stichting in …