Dagtripjes in eigen land organiseren

Ingezonden mededeling

De meeste mensen denken dat een vakantie of dagje weg alleen leuk is in het buitenland, maar ook in Nederland zijn leuke dingen te zien. Dagtripjes in eigen land kunnen net zo leuk zijn als een week naar het buitenland, en er is ook genoeg te organiseren. Je kunt bijvoorbeeld een touringcar huren of een dagje rondrijden op een step. Hoe maak je een dagtripje leuk en welke dagtripjes kun je allemaal doen? Je leest het in dit artikel.

Kies uit verschillende activiteiten
Ben je van plan een dagtripje in eigen land te organiseren, ga dan op zoek naar leuke activiteiten. Het is namelijk leuk om een dag vol te plannen met verschillende activiteiten. Zonder iets te plannen kom je al snel uit op een dag wandelen. Denk bijvoorbeeld aan het huren van een vervoermiddel. Huur een step en je kunt de hele dag verschillende restaurantjes en plekken zien. Of organiseer een dagje op de scooter. Rijd naar een leuke stad waar het mogelijk is om een scooter te huren en tour daar heerlijk rond.

Bezoek een bezienswaardigheid
In Nederland zijn meer bezienswaardigheden dan je in eerste instantie verwacht. Heb jij al eens gehoord van de Zaanse Schans? Dit zit vol met cultureel erfgoed. Het is een plaats waar traditionele panden te zien zijn met houten gevels, knijp raampjes en lage deuren. Daarnaast kun je in Giethoorn heerlijk varen. In de Venetiaanse kanalen vaar je door hoge bruggetjes, huizen op eilandjes en bultrug boerderijen. Een andere leuke bezienswaardigheid is het Keukenhof. Het is een prachtig veld met miljoenen tulpen, narcissen en hyacinten. Of ga een heerlijk dagje naar Apenheul en bekijk de verschillende dieren. Genoeg bezienswaardigheden in Nederland dus.

Loop een mooie wandelroute
Wandelroutes zijn er genoeg in Nederland. In Gorinchem ligt bijvoorbeeld een 13 kilometer lange route. Tijdens deze route loop je langs brede rivieren en het bekendste kasteel van Nederland. Of kies voor de route in Muiden. Dit is een korte route van 3 km. Bij deze route kom je langs zeesluizen, vestingwallen en ophaalbruggen. Een heerlijke route als jij van geschiedenis houdt.

Wil jij nog heel veel van Nederland zien? Zorg dan dat je leuke dagtripjes organiseert en plan vooruit. Via bakreizen kun je veel ideeën voor dagtripjes opdoen. Kies voor verschillende dagjes uit en bekijk zo diverse plaatsen in Nederland. Wie weet wil jij nooit meer op vakantie naar het buitenland, maar kies jij vanaf nu altijd voor dagtripjes in eigen land!

Kijk ook bij

Voorjaarsconcert Vughts Mannenkoor & Vrouwenkoor Innovation

Zondagmiddag 24 maart 14.00 uur zal het Vughts Mannenkoor een voorjaarsconcert verzorgen, samen met Vrouwenkoor …