‘Dagje Thuis’ zoekt vrijwilligers in Helvoirt, Haaren en Esch

Ben jij mantelzorger of ken je mensen in je omgeving die dat zijn? Dan weet je als geen ander hoe zeer dat je leven kan beïnvloeden. Want mantelzorger ben je 24 uur per dag, zeven dagen in de week.

Om wat verlichting te brengen, kent de gemeente Haaren sinds 2016 ‘Dagje Thuis’. Er is toen gestart met deze dagactiviteit in Helvoirt (op maandag), later ook in Esch (dinsdag) en Haaren (woensdag). Drie keer per week krijgen zo, dankzij de inzet van vrijwilligers, gasten een ontspannen dag in een andere omgeving. Hun mantelzorgers kunnen dan ook een dagje voor zichzelf hebben. De gasten bepalen zelf wat ze gaan doen en daar genieten ze volop van. Denk aan wandelen in het dorp, lekker samen lunchen, bewegingsactiviteiten, muziek maken, bezoek van de heemkundekring, ergens koffiedrinken, een uitje naar bijvoorbeeld het museum, de dorpsdokter, de kerstshow van een tuincentrum of creatief bezig zijn zoals vogelvoerpoppetjes maken, bloemschikken en nog veel meer.

Uitblazen
Net zo belangrijk is dat hun mantelzorgers even kunnen uitblazen. Dat de vrijwilligers van ‘Dagje Thuis’ hen daarmee een groot plezier doen, merken ze wekelijks aan reacties: “Ik ben vanmiddag lekker naar de kapper geweest.” “Sinds mijn vrouw naar Dagje Thuis gaat kan ik weer ‘ns naar de harmonie.” “Voor het eerst in jaren ben ik weer naar de sauna geweest! Heerlijk” of “Ik heb nu even tijd voor alles waar ik niet meer aan toe kwam.”

Vrijwilligers
Dit mooie project kan niet zonder vrijwilligers. Heb jij interesse om je in te zetten voor een Dagje Thuis? Neem dan contact op met Esther Schellekens of Frank van Gorp. Zij vertellen je graag alles! E-mail: estherschellekens@contourdetwern.nl of telefoon 06-300422 86. Frank van Gorp, e-mail: frankvangorp@contourdetwern.nl , telefoon 06-82625359.

Gasten
Nieuwe gasten zijn ook welkom. U mag uzelf aanmelden als u graag wilt komen, maar ook als u als mantelzorger, familie of bekende iemand heeft voor wie u denkt dat het goed zou zijn om een dagje de deur uit te gaan om de mantelzorger rust te geven of om te zorgen dat ze onder de mensen komen, mag u contact opnemen. Voor vragen en/of aanmelden kunt u contact opnemen met Frank van Gorp of Ineke Matheeuwsen. Ineke Matheeuwsen, e-mail: inekematheeuwsen@contourdetwern.nl of telefoon 06-836 92717.

Kijk ook bij

Kom gratis luisteren naar een mooi verhaal

Voorleeslunch Dit jaar wordt de tiende editie van ‘De Nationale Voorleeslunch’ gehouden. Ter gelegenheid hiervan …