Dagje Thuis is weer begonnen

Door de coronacrisis heeft ook ‘Dagje Thuis’ voor bewoners van Helvoirt, Haaren en Esch bijna 3 maanden stilgelegen. Dus wat waren de deelnemers blij toen het nieuws vanuit de regering kwam dat er in juni weer begonnen kon worden.

In de eerste week van juni was er een bijeenkomst met alle vrijwilligers om te kijken welke zorgen er speelden, ervoor te zorgen dat alle protocollen duidelijk waren, maar ook om elkaar weer een keer te zien en bij te praten. In de tweede week van juni konden de gasten weer ontvangen worden in het gemeenschapshuis. Het was aanvankelijk wat onwennig voor iedereen. Gelukkig waren, tegen de tijd dat de koffie was ingeschonken en de gesprekken op gang kwamen, de twijfels en onzekerheden snel verdwenen. Wat was het fijn om weer als groep aan tafel te zitten. En nog fijner, om te horen dat het coronavirus alle gasten had overgeslagen. Nu ‘Dagje Thuis’ een aantal weken draait en de maatregelen steeds meer ‘normaal’, is het tijd om de komende maand de stap terug naar hele dagen maken te maken. Dan kunnen de gasten ook weer gaan genieten van de heerlijke maaltijden van Caatjes Catering.

Mocht u de afgelopen periode gemerkt hebben dat het voor u belangrijk is om onder de mensen te komen of dat het voor u als mantelzorger erg kostbaar is om enkele uren ‘vrij’ te zijn en tijd voor uzelf te hebben. Neem dan via onderstaande gegevens contact op met Ineke, Petra of Esther om te bespreken wat Dagje Thuis voor u kan betekenen. In Helvoirt zitten ze op maandag, in Esch op dinsdag en in Haaren op woensdag. Ineke Matheeuwsen: 06-83692717 of inekematheeuwsen@contourdetwern.nl, Petra van der Pas: 06-82444219 of petravanderpas@contourdetwern.nl en Esther Schellekens: 06-30042286 of estherschellekens@contourdetwern.nl.

Kijk ook bij

Verduurzaming gemeentelijke gebouwen kost miljoenen

Volgens het huidige Bestuursakkoord streeft de gemeente Vught ernaar om een nul-op-de-meter-organisatie te worden. Dat …